Nieuwe video: DJ Jurgen – A Higher Love


Over de hele wereld vlucht DJ Jurgen's ex-vriendin, en toch kan hij haar niet vergeten. Hoe het leven kan veranderen voor een man die tien jaar geleden nog dacht dat hij 'better off alone' was. De clip bestaat min of meer uit een cameraman die het roodharige meisje achtervolgt terwijl ze zo afstandelijk mogelijk probeert over te komen. En dat is ongeveer net zo spannend als het klinkt.

Helemaal niet dus, wat een draak van een videoclip. Het gaat allemaal nergens over en de willekeurige beelden die er tussendoor zijn gemonteerd (bloem die zich in slowmotion opent, versnelde stadsbeelden, een lege vijver die langzaam volstroomt), hebben ook al niks met elkaar te maken. Nietszeggend audiovisueel behangpapier, dat is het.

En de muziek?

DJ Jurgen volgt zijn monsterhit uit 1998 op op de enige juiste manier: met iets compleet anders. Een goedkope remake van dat nummer was vast erg verleidelijk, maar dit getuigt van veel meer zelfvertrouwen en is bovendien een stuk spannender. Jammer alleen dat A Higher Love me verder weinig doet. Dat heerlijk luchtige pianospel aan het begin is nog veelbelovend, maar zodra op 1:00 de beat invalt wordt het allemaal vrij generiek en begonnen mijn gedachten al snel af te dwalen.

Onze dank gaat uit naar PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: DJ Jurgen – A Higher Love

  1. Joost

    Helemaal met je eens!

      /   Reply  / 
  2. iChris.nl

    Inderdaad, tot 1:00 klinkt het echt veelbelovend en leuk. De stukjes met piano zijn leuker als de stukjes met de beat op de een of andere manier..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>