Nieuwe video: Beyonce – If I Were A Boy


Wat begint als een onschuldige flirt met een nieuwe collega loopt voor politieagente Beyoncé steeds verder uit de hand. Haar hand die net iets te lang op zijn schouder blijft liggen. De manier waarop ze zich ongemerkt wel heel dicht tegen hem aandrukt tijdens een schietoefening. Zijn mond die vlakbij haar oor komt om iets ondeugends te fluisteren. En dan is hij daar opeens. Ze ziet hem vanuit haar ooghoek en schrikt zichtbaar: haar echtgenoot. Shit, die was Beyoncé helemaal vergeten.

Snel loopt ze op haar man af en slaat lief haar armen om hem heen, maar het is al te laat. Hij heeft al teveel gezien. 'Sta je er weleens bij stil hoe ik me voel als jij je zo gedraagt?' vraagt hij. En ze weet zelf niet eens waarom ze er nog tegenin gaat. Hij heeft gewoon gelijk, zij zou sorry moeten zeggen. Maar in plaats daarvan zegt ze: 'waarom ben je toch altijd zo jaloers? Ik ga toch niet met hem naar bed!?'

En dan gebeurt er iets geks. Het beeld wordt onscherp, het geluid klinkt raar en die echtgenoot begint ontzettend ongepast te lachen. Als kijker snap je er even helemaal niks meer van, totdat alle puzzelstukjes langzaam op hun plaats vallen. Dan pas begrijp je dat Beyoncé alleen een verhaal vertelde. Haar echtgenoot is de politieagent en alles wat zij hem aandeed is eigenlijk wat hij haar heeft aangedaan.

En de muziek?

Bij zo'n bijzondere videoclip hoort een bijzonder nummer, en wat dat betreft had Beyoncé zich geen beter liedje kunnen wensen dan If I Were A Boy. Het is geschreven door Toby Gad, over wie wij hier bij videoclips.blog nogal gemengde gevoelens hebben (aan de ene kant heeft hij bijvoorbeeld ook 'Untouched' voor The Veronicas geschreven, aan de andere kant hebben we nog steeds een teiltje nodig als 'Big Girls Don't Cry' van Fergie weer eens op de radio is), maar met dit parelje maakt hij een hoop goed. Het is een verrassend klein en subtiel liedje waarop vooral Beyoncé's indrukwekkende stem volop de ruimte krijgt (werkelijk één van haar beste performances ooit!) Een nummer om stil van te worden.

Zie ook:
- Nieuwe video: Beyonce – Freakum Dress
- Nieuwe video: Beyoncé – Listen
- Nieuwe video: Beyoncé – Beautiful Liar
- Nieuwe video: Beyoncé – Get Me Bodied
- Nieuwe video: Beyoncé – Kitty Kat & Green Light
- Nieuwe video: Beyoncé – Flaws And All
- Nieuwe video: Beyoncé – Still In Love (Kissing You)
- Nieuwe video: Beyoncé – Suga Mama

Met dank aan MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Nieuwe video: Beyonce – If I Were A Boy

 1. Ana

  Vond de clip ook indrukwekkend. Inderdaad bij het stukje dat de rollen worden omgedraaid.

  Liedje is ff wennen.Had bij de fotos van de preview gedacht dat het een uptempo liedje was ofzo.

    /   Reply  / 
 2. AAPJE

  haha slimme video! Liedje is ook wel oke.

    /   Reply  / 
 3. JP

  video’s met een goed verhaal en die ook nog goed uitpakt.
  Dat is echt een compliment waard :D

  @ Ana
  ik dacht eigenlijk ook dat het super uptempo zou zijn :P en dat ze alle mannen op auto’s zou gooien enzo haha.

    /   Reply  / 
 4. Esmee

  Mooi nummer.
  Ik had ook gedacht dat het een up-tempo nummer zou zijn :)

    /   Reply  / 
 5. Roos!

  Zo ongeloofelijk mooi!!

    /   Reply  / 
 6. J

  Geweldig video en erg goed nummer!

    /   Reply  / 
 7. Rick

  Wat een prachtige video! Meestal als ik hier de video’s bekijk, lees ik ondertussen de recensie maar deze video trok zo mijn aandacht dat ik hem eerst helemaal moest afkijken voor ik de recencie ging lezen..

  Een video om stil van te worden.. Wat een boodschap, wat een verhaal, wat een tekst en wat een stem! Geweldig nummer met een prachtige gefilmde videoclip.. Hoe alles in beeld is gebracht en de sketches tussen het nummer door (waarin opvalt dat Beyonce naast een vocaal talent, ook goed kan acteren). Voor mij een van de beste video’s van 2008 en de absolute winnaar van deze week!

    /   Reply  / 
 8. Roos!

  Ben het helemaal met Rick eens!

    /   Reply  / 
 9. MASIS

  Nou ik denk toch dat het Britney wordt de komende week.

    /   Reply  / 
 10. Bart

  Hoe mooi deze video ook is, hij zal in de poll worden verslagen door Britney

    /   Reply  / 
 11. Lea

  Mijn stem gaat voor Beyonce.Ze verast me keer op keer.

    /   Reply  / 
 12. rene

  BEYONCE IS THE BEST.

    /   Reply  / 
 13. Jella

  GEWELDIGGGGGGGGGGG heel anders maar precies wat ook bij haar past
  En waar de rollen worden omgedraaid werd ik fff stil van omdat het gewoon echt zo is..
  Nou ik doe mee ik ben er van I LOVE IT!!!

    /   Reply  / 
 14. Magali

  Ben niet zo’n fan van Beyonce maar vind dit wel echt heel goed..

    /   Reply  / 
 15. Rick

  Hoop niet dat het Britney wordt volgende week! Ben wel heel blij dat ze terug is en het nummer is wel aardig, maar ik vind het refrein niet echt pakkend en een beetje eentonig. Vind de video van Beyonce ook een beter verhaal vertellen dan die van Britney. Daarnaast is die van Britney ook een beetje sletterig..

    /   Reply  / 
 16. me

  wat een verschrikkelijk mooi liedje.

    /   Reply  / 
 17. Shampadam

  Woow. Beyoncé. Like… woow! Ze’s geweldig.

    /   Reply  / 
 18. Richard

  WooooWoooooW.
  Geweldige liedje gewoon ;)
  Ze verteld een verhaal en hoe.
  Kan niet wachten tot 2009 Ga ik 2Concerten bezoeken Britney Spears & Beyoncé !!

    /   Reply  / 
 19. sa.

  Een ontzettend mooi nummer en een ontzettend mooie clip! Je voelt het echt gewoon mee.
  De clip verder, tsja valt niet zo veel over te zeggen verder. Mijn stem gaan hiernaartoe voor deze week.

    /   Reply  / 
 20. Roos!

  Hij wordt echt steeds mooier, hoe meer ik het liedje hoor.. Ik wou dat ik zo kon zingen!

    /   Reply  / 
 21. Lea

  Huh!? 8-/ Het nummer zou gejat zijn van een andere artieste,nl BC Jean.Ze zou oorspronkelijk een album uitbrengen,maar dat ging niet door en daarom zou het nummer naar beyonce zijn gegaan (zonder haar toestemming).Het is gwn identiek alleen Beyonce haar stem is veel beter.Volgens mij heeft die BC Jean het nummer nadat die van Beyonce opgenomen en wilt ze wat geld kunnen krijgen van Beyoncé,maar kweet niet.

  bekijk haar versie hier:

  http://www.youtube.com/watch?v=EdjtO4iKU-A

    /   Reply  / 
 22. Lea

  beluister*

    /   Reply  / 
 23. Roos!

  Het is een publiciteitsstunt zijn om in de spotlights te komen en haar naam aan de man te brengen, zou Sony hebben gezegd.

    /   Reply  / 
 24. Ing.

  LOVEIT!! WAUW MOOI LIED!

    /   Reply  / 
 25. Roos!

  Toby Gad werkte samen met BC Jean aan zijn eigen album. Maar tot een uiteindelijke deal kwam het – met Toby die die volgens de columnist die geen enkel van zijn 300+ liedjes ooit ééntje helemaal zelf schreef – nooit. Na het afketsen van de deal, had hij wel de liedjes in zijn beheer, waarmee hij de boer op ging bij de grote platenlabels. Daarbij komt de vader/manager van Beyoncé een reputie heeft dat hij op aggressieve wijze er voor zorgt dat Beyoncé de credits verkrijgt voor het schrijven van het nummer.

  Volgens de columnist zijn het management van Beyoncé en BC Jean intussen al tot passende oplossing gekomen. Zo is ook afgesproken dat Beyoncé mee zal werken aan een duet op het debuutalbum van BC Jean. Intussen vallen platenmaatschappijen over elkaar heen om BC Jean te tekenen.

    /   Reply  / 
 26. Pingback: Nieuwe video: Beyoncé - Halo | Videoclips

 27. roos den buitelaar

  U kan prachtig zingen

    /   Reply  / 
 28. Pingback: Nieuwe video: Alicia Keys – Un-Thinkable (I’m Ready) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>