Nieuwe video: Giovanca – Joyride


Het is tegelijkertijd het engste en het beste gevoel ter wereld: jezelf hals over kop in een nieuwe relatie storten. Joyride laat het spannende moment op twee manieren zien. De eerste is nogal letterlijk: Giovanca wandelt door haar huis en denkt terug aan de vorige avond terwijl haar geliefde nog ligt te slapen.

Dat slapen doet hij trouwens buiten in de tuin, onder een dekbed van gras. Joyride is nogal een sprookjesachtige video, vandaar. Dat verklaart ook waarom de bloemen à la minute uit de grond schieten zodra Giovance begint te gieteren en waarom er door haar hele huis letters zweven die dingen spellen als 'wake up' 'zzz' of 'no way back.' Het zijn dat soort visuele grapjes die van deze clip zo'n tractatie maken.

Iets minder letterlijk wordt het wanneer Giovanca even later op een halve maan zit, hoog in de lucht tussen de sterren, en dan achterover omlaag tuimelt. Met die woorden 'no way back' nog in je achterhoofd is het meteen duidelijk dat dát het gevoel is wat ze met deze clip wil overbrengen. Die kriebels in je buik als je omlaag valt, hals over kop in een nieuwe relatie, en je beseft dat je er volledig voor moet gaan om het te laten werken. No way back, geen weg meer terug.

En de muziek?

Muzikaal is het bijna het tegenovergestelde van On My Way, maar wat de twee singles van Giovanca wel met elkaar gemeen hebben is die onweerstaanbare vrolijkheid. Het is allebei muziek om een goed humeur van te krijgen. Spannende, maar toch ook licht verteerbare, jazzliedjes gezongen door een bijzondere Nederlandse zangeres.

Zie ook:
- Nieuwe video: Giovanca – On My Way

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Giovanca – Joyride

 1. Gio

  Love Love Love Giovanca!
  Mijn nieuwe favoriete zangeres. Je moet haar album halen, echt het beste dat ik in jaren heb gehoord.

    /   Reply  / 
 2. jules

  leuke muziek en clip:D

    /   Reply  / 
 3. katie morosky

  Hollandse parel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>