Nieuwe video: Gnarls Barkley – Mystery Man


Mystery Man is een nummer dat ontstond tijdens de opnames van Gnarls Barkley's vorige album, maar waarvan de band niet zo goed wist wat ze er mee aan moesten. Het album haalde hij uiteindelijk niet, maar nu wordt de song alsnog uitgebracht als losse single met een vreemd animatiefilmpje.

Want zoals Mystery Man klinkt als een rommelig nummer dat nog niet helemaal af is, zo ziet ook de videoclip er rommelig en geschetst uit. Danger Mouse en zanger Cee-Lo komen er kortstondig in voor, maar het filmpje draait vooral op de superheld Mystery Man die klaarblijkelijk vindt dat Superman zuigt.

Maar buiten de hele tijd 'superman u suck' roepen voert deze Mystery Man zelf eigenlijk niet zoveel uit. Hij fietst op zijn gemak over straat en neemt het uiteindelijk op tegen een metershoog kruiswoordraadsel dat dreigt de stad te verwoesten (ja het is echt een vreemde video) al krijgen we niet te zien hoe die confrontatie afloopt. De vormgeving is leuk, maar de clip komt toch een beetje over alsof de animator niet helemaal nuchter was toen hij hem schreef. Nu zijn Gnarls Barkley video's wel vaker vreemd, maar hier konden wij echt geen touw aan vastknopen.

En de muziek?

Gnarls Barkley is een tof bandje en ook in dit nummer maakt de combinatie van Dangermouse's lo-fi beats met de soulvolle zang van Cee-Lo weer een diepe indruk. Tenminste… tot 1:23. Daarna wist het duo het zelf blijkbaar ook niet meer en verzandt het liedje in een rommelige collage van geluidseffecten. Natuurlijk ligt een gedeelte van de charme van Gnarls Barkley juist in het feit dat de mannen niet bang zijn om ook dit soort gekke dingen op te nemen, maar deze losse flodder klinkt nu wel heel erg vrijblijvend.

Zie ook:
- Nieuwe video: Gnarls Barkley – Who's Gonna Save My Soul
- Nieuwe video: Gnarls Barkley – Going On
- Nieuwe video: Gnarls Barkley – Run
- Nieuwe video: Gnarls Barkley – Who Cares?
- Nieuwe video: Gnarls Barkley – Gone Daddy Gone

Met dank aan Val voor de tip.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Nieuwe video: Gnarls Barkley – Mystery Man

 1. JR

  Guru Josh Project – Infinity 2008
  http://nl.youtube.com/watch?v=w9KnuJZkBjg

  videoclip niet zo speciaal, maar denk wel dat de meeste mensen de muziek kunnen waarderen.
  Staat ook op nr. 1 in de ultratop 50 (Vlaamse hitlijst).

    /   Reply  / 
 2. Joey

  Rehab van rihanna is nu ook op youtube te vinden. Ik kan alleen geen link meesturen want de video die een goede kwaliteit heeft word steeds verwijderd.

    /   Reply  / 
 3. erik

  De nieuwe video’s van Rihanna en Akon zijn opgemerkt, maar ik heb nog geen exemplaren gevonden waar het embedden niet was uitgeschakeld. Hopelijk alsnog zo snel mogelijk op videoclips.blog

  Guru Josh Project is trouwens al besproken. Als je zoekt op ‘guru’ heb je de recensie zo gevonden. :)

    /   Reply  / 
 4. JR

  Owja sorry, raar dat ik me die niet kan herinneren, maar ik zal hem wss overgeslagen zijn omdat ik dacht dat het zo een van die rare videoclips was die je soms bespreekt.
  Maar bedankt :D

    /   Reply  / 
 5. Conchita

  Ik vond het vanaf 1.23 wel leuk worden. En het klinkt in mijn oren niet als on-af ofzo.

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Nieuwe video: Death Cab For Cutie - Grapevine Fires | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>