Nieuwe video: 50 Cent – Get Up

50 Cent is een man van vele talenten. Hij maakt al muziek, computerspellen, reality soaps en een succesvolle kledinglijn. Het enige wat nog ontbreekt op 50′s schoorsteenmantel is een Oscar. En zie, met de ambitieuze videoclip voor Get Up is het bijna alsof Curtis James Jackson III auditie doet in Hollywood. 50 Cent als de nieuwe Will Smith in een science-fiction/actie film? Kijk niet raar op als het over een paar jaar zover is.

Al zouden wij, als wij hem waren, die film dan vooral niet laten regisseren door de gebroeders Strause. Wat het regisseursduo heeft gedaan met Get Up ziet er weliswaar prachtig uit, aan het verhaal valt zelfs met de beste wil van de wereld geen touw vast te knopen. 50 Cent breekt ergens in om het lichaam van een dood (?) meisje te stelen en gebruikt even later een mysterieus apparaat om haar weer tot leven te wekken. Daarna wandelen ze samen door een grote deur en zien honderden andere mensen in capsules op sterk water.

Het lijken wel scenes uit The Matrix, maar dan zonder een plot om alles aan elkaar te binden. De enige die echt geloofwaardig overkomt is 50 zelf, die hier door glazen muren springt als een volleerd actieheld. Indrukwekkend. Al is het meisje dat, zodra ze tot leven is gewekt, meteen bovenop 50 Cent klimt dan wel weer een beetje lachwekkend. Voor zijn Hollywood-carrière zal de rapper die streken echt moeten afleren, zulke belachelijke dingen gebeuren alleen in videoclips.

En de muziek?

Dit is 50 Cent op zijn best. Geen flauwe popliedjes met dubbelzinnige refreinen, maar stoere hiphop met betonnen beats. ‘Your feet hurt? I really don’t care. I said: Get Up!‘ Het is alsof we in het leger zitten met 50 Cent als meedogenloze drill-sergeant over ons heen gebogen. We zouden hem bijna vergeven voor Candy Store en Amusement Park.

Zie ook:
- Nieuwe video: 50 Cent – Amusement Park
- Nieuwe video: 50 Cent/Akon – I’ll Still Kill
- Nieuwe video: 50 Cent/Timberlake/Timbaland – Ayo Technology

Met dank aan Val voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: 50 Cent – Get Up

 1. JB

  Wat gek.. 50 Cent blijkt wel te kunnen rappen:O

    /   Reply  / 
 2. jacq

  hahahaha candy shop ;)

    /   Reply  / 
 3. Pingback: De populairste videoclip van week 48 werd gemaakt door een Maagd | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>