Nieuwe video: P!nk – Please Don’t Leave Me

Eerst twijfel je nog: was dat nu een ongeluk of zou Pink die kralen expres bovenaan de trap hebben gelegd? Je wilt niet meteen van het slechtste uitgaan, maar dat ongeluk kwam haar wel héél goed uit. Eerst smeekte ze haar vriendje om alsjeblieft niet bij haar weg te gaan, en nu hij van de trap is gevallen moet hij wel blijven.

Gaandeweg wordt het echter steeds duidelijker dat die val van de trap absoluut geen ongeluk was. Van een bezorgde vriendin zien we Pink langzaam veranderen in een maniakale heks die haar vriend (die steeds probeert te ontsnappen) alsmaar erger toetakelt. Ze geeft hem een loeiharde klap met een golfclub, laat een agressieve vechthond op hem los en ze duwt zijn rolstoel van een afstapje.

Natuurlijk is het onmogelijk om de spanning in 3:54 net zo geniaal op te voeren als in Misery, de film waar deze videoclip overduidelijk op is gebaseerd (hoewel er op het einde ook erg leuke knipoog is naar The Shining). Maar Pink doet een dappere poging en maakt met Please Don’t Leave Me haar eigenwijze imago weer helemaal waar. Het nummer dat was voorbestemd voor een zielige waarom-houdt-hij-niet-meer-van-me-videoclip heeft nu een verontrustend grappige mini-thriller die we niet snel meer zullen vergeten.

En de muziek?

Zwaarverslavend liedje dat zich dankzij een zeurderige da da da da da da onmiddellijk vastbijt in je geheugen en daar de rest van de dag blijft rondspoken. Pink kan het nog steeds, zoveel is wel duidelijk. Het is wéér die vertrouwde mix van electronica lite met een spannende gitaarrif, maar op de één of andere manier krijgt ze het toch steeds voor elkaar om daar een fris liedje mee te produceren dat zich nergens mee laat vergelijken. So What is bij deze vergeven en vergeten. Dat Pink de hitlijsten nog maar lang mag opvrolijken met haar muziek!

Zie ook:
- Nieuwe video: Pink – Sober
- Nieuwe video: Pink – So What
- Nieuwe video: Pink – Dear Mr. President
- Nieuwe video: Pink – Leave Me Alone (I’m Lonely)
- Nieuwe video: P!nk – Nobody Knows

Met dank aan Niels voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: P!nk – Please Don’t Leave Me

 1. Willem

  Zeker een goed nummer, maar So What vond ik ook echt een super nummer. En dat waren 176 mensen met mij eens bij de vorige poll.

    /   Reply  / 
 2. jasper

  Geweldige clip en leuk nummer!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Een les in YouTube-filmpjes kijken | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>