Nieuwe video: Room Eleven – Lalala Love

Terug naar de jaren vijftig met Room Eleven. In een knusse huiskamer met bloemetjesbehang mijmert zangeres Janne Schra over de rare dingen die verliefdheid met haar doen, en dat allemaal dankzij een chemisch stofje in haar hersenen. Ondertussen gebeuren er in de videoclip ook de nodige rare dingen.

Pianotoetsen die zichzelf indrukken, een banjo-speler die zijn handen sneller beweegt dan hij ooit voor mogelijk had gehouden en bandleden van bordkarton. Met een paar simpele effecten creëert regisseur Herrjaapmans precies de juiste kneuterige magisch-realistische sfeer die de huiskamer-scenes zo onderhoudend maakt.

Maar endorfine dus, want zo heet het chemische stofje wat verliefde mensen zo dwaas en gelukkig maakt. Dankzij endorfine voelt het soms net alsof je zweeft, en dat is precies wat het verliefde stelletje in deze videoclip ook doet. Met engelengeduld werden er honderden foto’s gemaakt waarop de jongen en het meisje in de lucht sprongen. Door die foto’s allemaal achter elkaar te plakken lijkt het vervolgens net alsof ze echt door (een krakerige oude home-video van) Amsterdam zweven. Erg schattig om naar te kijken. Het is een idee dat wel vaker wordt gebruikt in videoclips, maar zo uitgebreid als hier zijn wij het nog niet eerder tegengekomen. Mooi gedaan!

En de muziek?

Gewaagde single-keuze, zo’n lo-fi jaren vijftig liedje met Engelse, Franse en Duitse regels in de tekst en een uiterst lullige fluitsolo. Een grote hit zal het wel niet worden, maar toch: het heeft iets. Zulke muziek maakt nostalgisch naar tijden die wij (en de band ook niet trouwens) niet eens hebben meegemaakt. We weten eigenlijk niet zeker of we het nu mooi of schattig vonden, maar we hebben wel met veel plezier naar Lalala Love geluisterd.

Met dank aan Marloes voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Room Eleven – Lalala Love

  1. Willem

    Britney Spears koploper in de poll… Waardeloos, dat nummer is echt helemaal niets!:P

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Jenny Lane – Say Say Say | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>