Nieuwe video: N.A.S.A./Kanye West/Santogold/Lykke Li – Gifted

De naam van de artiest is officieel een afkorting van ‘North America/South America’, maar deze videoclip vol astronauten lijkt vooral geïnspireerd door die andere bekende organisatie met dezelfde afkorting: de National Aeronautics and Space Administration. Al is die N.A.S.A. nooit verder gekomen dan de maan. De astronauten van deze N.A.S.A. storten met hun space shuttle neer op een onbekende planeet.

Eén van hen is op slag dood, maar de andere astronaut kan nog net op tijd uit het brandende wrak kruipen. Moederziel alleen en in de wetenschap dat hij nog maar een paar uur zuurstof heeft besluit hij de planeet te verkennen. Wat zou je zelf doen? Je bent de eerste en misschien ook wel de laatste mens die hier ooit zal lopen, het minste wat je kunt doen is even rondkijken.

Tijdens dat rondkijken ziet onze held de vreemdste dingen. Hij denkt dat hij een ander ruimteschip heeft gevonden, maar dat blijkt slechts een fata morgana. Vervolgens wordt hij opgepakt door een mysterieuze hand die hem een fantasie-landschap laat zien waar hij door de navel van een naakte vrouw wordt gezogen voordat hij uiteindelijk zijn overleden collega weer tegenkomt. Of zoiets. Tegen die tijd snap je als kijker allang dat deze man zijn verstand heeft verloren. De kwaliteit van de animaties laat hier en daar wat te wensen over, maar het spannende verhaaltje maakt een hoop goed.

En de muziek?

Meestal hebben wij het niet zo op dit soort mega-projecten waar tientallen beroemde mensen aan meewerken (check de bizar lange lijst met gastmuzikanten – van Ol Dirty Bastard tot John Frusciante en van Nina Persson tot David Byrne), maar deze eerste single van N.A.S.A. klinkt verrassend goed. Prachtige surrealistische hiphop waar de stemmen van Santogold en Lykke Li elkaar prima aanvullen en Kanye West waarschijnlijk de beste rap ten gehore brengt die wij ooit (!) uit zijn mond hoorden komen. Misschien toch maar eens beluisteren dat album.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: N.A.S.A./Kanye West/Santogold/Lykke Li – Gifted

 1. Koeno

  Yes, ik hoopte al dat hij deze ging uitbrengen, absoluut het beste liedje van het album

    /   Reply  / 
 2. Lea

  Dit nummer is zo goed :O

    /   Reply  / 
 3. Wessel

  It seems like everybody dress tight now, And I just want my credit

  :D !

    /   Reply  / 
 4. harry

  PFFXD dit nummer is al weer zo oud. is een kerstliedje. en dan komen ze nu met de clip.

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Nieuwe video: N.A.S.A./M.I.A./Spank Rock/Santogold/Nick Zinner - Whachadoin? | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>