Nieuwe video: Uh Huh Her – Explode

Illustratrice Jodi Sandler maakte voor het electropop-duo Uh Huh Her deze sfeervolle animatievideo over een jongen en een meisje. Tijdens een wandeling botst het meisje per ongeluk tegen de jongen. Hij wordt meteen betoverd door haar mooie glimlach en begint achter haar aan te lopen. Ondertussen fantaseert het meisje over hoe ze hem wil zoenen, en meer.

Helaas is de koek daarna alweer zo goed als op. De ontmoeting vindt plaats in de eerste twintig seconden, waarna we de rest van de video toekijken hoe ze achter elkaar over straat lopen. En lopen, en lopen, en lopen, en lopen, en nog eens lopen. Bijna twee minuten lang totdat het meisje thuis is en haar aanbidder zielig door het raam toekijkt hoe ze haar vriend een grote omhelzing geeft. WTF? Wat een zinloos verhaaltje.

Waarschijnlijk heeft Jodi Sandler een fascinatie voor wapperende haren, want daar zit deze video vol mee. En eerlijk is eerlijk, ze kan het goed. De tekenstijl van Explode is simpel en zonder al teveel opsmuk, maar die wapperende kapsels maken indruk. Jammer dat de verhaallijn niet wat verder is uitgediept.

En de muziek?

Ze vernoemden zichzelf naar een PJ Harvey-album, maar de meiden van Uh Huh Her gaan zelf een stuk toegankelijker te werk. Hun synthesizerpop heeft zijn wortels duidelijk in de jaren tachtig – dat melodieuze, licht-melancholische geluid waar bijvoorbeeld ook Ladyhawke zo door gefascineerd is. Explode greep dankzij een brommende baslijn vanaf de eerste seconde onze aandacht en liet die drie minuten lang niet meer los. Mooie muziek!

Met dank aan Leontien voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Uh Huh Her – Explode

 1. Leontien

  Dankuwel! =D

    /   Reply  / 
 2. CJ13

  Het is wel een leuk nummer idd
  maar vond ‘Not a love song’ toch wel wat beter

    /   Reply  / 
 3. Conchita

  Ik was bang dat het weer zo’n illustrator zou zijn die ook wil gaan animeren maar geen reet begrijpt van gewicht en beweging. Valt ontzettend mee in deze videoclip. En ik was ook bang dat het weer zo’n verhalend ding zou zijn waarbij het beeld te traag gaat en de muziek te snel. Valt gelukkig ook heel erg mee.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>