Nieuwe video: Roosbeef – Te Heet Gewassen

Roosbeef’s eerste videoclip is hier. Het goede nieuws is dat Te Heet Gewassen er bijna precies uitziet zoals wij ons altijd hadden voorgesteld dat een Roosbeef-videoclip eruit zou zien: een knus, bijna dagboek-achtig animatiefilmpje waarvoor Sander Kloppenburg honderden foto’s achter elkaar heeft geplakt.

De clip speelt zich grotendeels af op Roosbeef’s slaapkamer waar ze druk bezig is niet aan haar ex te denken. Dat gaat alleen nogal lastig als de herinneringen om haar hoofd blijven vliegen. Letterlijk, in de vorm van een treintje waar hij samen met zijn nieuwe vriendin (een meisje met groene haren uit de randstad) bovenop zit.

Het ziet er allemaal aandoenlijk simpel en geknutseld uit, wat gevoelsmatig precies past bij het liedje en bij Roosbeef zelf (de clip is gemaakt door dezelfde mensen als de albumhoes, misschien dat het daarom zo vertrouwd voelt). Wel vonden wij het jammer dat het treintje er steeds hetzelfde uitziet. Als je toch bezig bent om honderden foto’s te maken lijkt het een kleine moeite om ook de getekende poppetjes een beetje te animeren. Er zijn gelukkig genoeg andere leuke details om van te genieten (het treintje dat, precies op het moment dat Roosbeef zingt ‘je neemt m’n films mee om bij haar thuis te zien’, al haar DVD’s pikt), maar het blijft een kleine ergernis op een verder erg geslaagde videoclip.

En de muziek?

“Toen jij het uitgemaakt had / heb ik mijn donorkaart ingevuld / zodat er iemand nog met mijn hart speelt.” De charme van Roosbeef ligt voor een groot deel in dat soort briljante tekstregels. De muziek had bij ons wat meer tijd nodig – behalve dit nummer – die vonden we meteen de eerste keer al mooi. Het begint als een gevoelig pianoliedje maar het zwelt langzaam aan (met een beetje hulp van Tjeerd uit Voicst) tot een uitbundige meezinger. Erg goed gedaan. Mooi nummer. Mooie tekst. Als jij dat ook vindt zou je echt eens naar het album Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten moeten luisteren.

Met dank aan Nynke voor de tip!

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Roosbeef – Te Heet Gewassen

 1. QS

  Ik kreeg onlangs een berichtje van een kennis, die in een opkomende band speelt. Daarom wil ik graag deze band promoten:
  Karma’s Kitchen – L.O.V.E.
  http://www.youtube.com/watch?v=GCGTCwCHEUU

    /   Reply  / 
 2. Kars

  haha wat een geweldige albumnaam is dat toch:P Ook een erg mooi nummer dit

    /   Reply  / 
 3. Mark

  pff
  ik wil het leuk vinden..!

  Maar die stem.. DIE R.. ik irriteer me er gewoon te veel aan!!!

  oei..

  ik wil hetzo graag leuk vinden..

  MAAR DIE STEM

  VERANDERRRRR !

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Nieuwe video: Roosbeef - Alles Draait | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>