Nieuwe video: La Roux – Bulletproof

Fraaie animatievideo van La Roux. Eleanor Jackson loopt door een fantasielandschap dat het midden houdt tussen een tekening van M.C. Escher, het testbeeld van je televisie en een typische jaren tachtig videoclip. In de wiskundige vormen aan het begin van haar wandeling meenden wij de letters l a r o u & x te herkennen maar verder blijft de clip grotendeels abstract.

Zonder al teveel verrassingen blijft Eleanor (in sommige scenes een beetje uitgeschoten met haar oogschaduw) gedurende de hele videoclip wandelen langs pianotrappen en Tetris-blokken. Spannend is anders, maar toch weet Bulletproof wel te beklijven. Het gaat nergens over maar het ziet er wel mooi uit. Dankij moderne animatie-technieken misschien zelfs nog mooier dan de originelen uit de jaren tachtig.

En de muziek?

Jammer dat La Roux’s beste videoclip dan vergezeld moet gaan van een net iets minder goed liedje dan haar eerdere singles (Quicksand, In For The Kill). Het is uiteraard wel weer een hele mooie 80′s-pastiche – haar specialiteit – maar op de één of andere manier tikt de drumcomputer net iets minder fel, werkt het melodietje je iets minder plezant op de zenuwen en is het refrein gewoon net niet zo sterk. Gelukkig is zelfs een iets minder sterke La Roux nog steeds heel erg de moeite waard.

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: La Roux – Bulletproof

 1. sjorzke

  heerlijk nummer gun haar echt een hit in NL !

    /   Reply  / 
 2. Deklaas

  Wauw verrassend lekker zeg!

  Weet iemand nog meer van dit soort lekkere electro (pop)?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>