Nieuwe video: Hadise – Düm Tek Tek

Wij hebben De Toppers, Turkije’s inzending voor het Eurovisie Song Festival heet Hadise en komt uit België. Hoe dat paspoort-technisch precies in elkaar zit weten wij ook niet (welk land mag er nou met de eer strijken als Hadise wint?), maar dat Shine echt geen enkele kans maakt is ons na het horen van dit veel leukere liedje wel duidelijk.

Gelukkig voor Hadise let de jury alleen op de muziek. Deze armetierige videoclip kan haar geen punten kosten. De turbo-striptease is nog een soort verrassed (van stropdas naar bikini in minder dan een seconde), maar wat volgt is een ongeïnspireerd dansfilmpje tegen een gouden glitterachtergrond.

(En ja, we weten het van de beeldkwaliteit. Helaas konden we nergens op het internet een scherpere versie vinden. Suggesties zijn zoals altijd welkom!)

En de muziek?

De tokkelende gitaar aan het begin klinkt al meteen veelbelovend en wie het refrein één keer heeft gehoord blijft de hele dag rondlopen met Düm Tek Tek in z’n hoofd. Het blijft pretentieloze (the beat is going düm tek tek) popmuziek, maar dan wel catchy popmuziek. Zouden wij het thuis opzetten? Nog in geen honderd jaar! Maar zouden we er op stemmen in het onwaarschijnlijke geval dat de Eurovisie-commissie om onze mening kwam vragen? Waarschijnlijk wel!

Met dank aan diradj voor de tip.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Hadise – Düm Tek Tek

 1. Madiek

  Hoi Erik,

  ik heb eigenlijk een vraagje, ik ben op zoek naar die clip waar je gedurende de hele clip elk moment van “personage” kon vernaderen. Ik heb alleen geen idee meer van wie of hoe die heet

  kan je me helpen?

  groet Madiek

    /   Reply  / 
 2. Simon

  Omg! Ik keek naar deze site en wou je net de clip aanraden omdat ik er al heel de dag mee in m’n hoofd zit.
  Spijtig van de saaie video, eerst had ze d’r drie gemaakt, maar de “goede” werd afgekeurd door Turkije wegens te sexy.
  En nu zit je met dit. – . -

    /   Reply  / 
 3. vinn

  Als ze dit in NL uitbrengt kan het zomaar eens de zomerhit worden

    /   Reply  / 
 4. Simon

  Ik vind haar echt smoking haawt XD

    /   Reply  / 
 5. Jos

  Ik vind dit een geweldig nummer, hoor een hit in NL te worden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>