Nieuwe video: The Script – Break Even

De zanger van The Script heeft last van ludduvuddu. Dat doet pijn, maar wat hem vooral stoort is zijn ex-vriendin. Die lijkt nauwelijks moeite te hebben met het einde van hun relatie. Sterker nog, ze maakt soms bijna een opgeluchte indruk, alsof ze blij is met haar vrijheid. Danny vraagt zich dus af: “what am I supposed to say when I’m all choked up and you’re okay?

Helaas gaat de videoclip van Break Even om met zijn liefdesverdriet op dezelfde gemakzuchtige manier als alle andere videoclips over liefdesverdriet. Danny gaat terug naar alle plekken waar hij vroeger ook kwam met zijn vriendin, Danny kijkt verdrietig, Danny krijgt nostalgische flashbacks. Om te benadrukken dat hij vroeger gelukkiger was zijn de flashbacks uiteraard in kleur en de ‘nu’ scenes in zwart-wit.

Kortom: we hebben het allemaal al eerder gezien. Was er nu echt geen spannender concept te bedenken bij zo’n universeel thema? Waarom ontpopt Danny zich niet als een enge stalker? Waarom niet een verrassende videoclip vanuit het perspectief van de ex? Waarom geen ontroerend animatiefilmpje over een hart dat in tweeën breekt? Kom op regisseur-waarvan-we-de-naam-niet-kunnen-achterhalen, waar is de creativiteit?

En de muziek?

We weten niet waar het aan ligt. We houden van Coldplay, we luisteren graag The Fray en Keane vinden we een leuke band. Alles wijst erop dat The Script ons ook zou moeten aanspreken, maar het tegendeel is waar. Dit is nu al de zoveelste single van deze band die volledig langs ons heen glijdt zonder ook maar één nekhaar overeind te zetten. Het doet ons gewoon niets en die zanger heeft een zeurderige stem. Weg ermee! Wij wachten liever op de volgende single van één van bovenstaande bands.

Met dank aan Niels voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: The Script – Break Even

 1. Tom

  Ik weet het wel…je bent gewoon raar lol…The Script maakt geweldige muziek…

    /   Reply  / 
 2. Malu

  Dit vind ik eigenlijk één van hun betere nummers…

  Die clip is trouwens al vrij oud :O.

    /   Reply  / 
  1. Remkje

   Klopt, ook ik vind dit een van hun leukere nummers. Beter dan de andere 2 die je besproken hebt.

   Luister deze anders eens van hun Erik (heeft geen clip helaas):

   http://www.youtube.com/watch?v=jBZ0BuTOx0M

   Door dit nummer leerde ik The Script kennen. Vind het een heeeerlijk nummer. :) Vooral door de piano.

     /   Reply  / 
 3. RS

  Ik vind dus dit wel mooi, en ik hou ook van The Fray, Coldplay and Keane!

    /   Reply  / 
 4. Linda

  Ik vind dit ook echt mooi! Geweldig!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>