Nieuwe video: Paul Kalkbrenner – Sky And Sand


De term ‘nieuwe video’ gaat eigenlijk niet op voor dit filmpje dat, voor zover wij kunnen achterhalen, al ergens aan het begin van het jaar werd uitgebracht. Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ (en omdat er zo vaak naar gevraagd wordt (en omdat het zo’n mooi liedje is)) bespreken we Kalkbrenner vandaag alsnog op videoclips.blog.

Paul Kalkbrenner is een man van vele talenten. Niet tevreden met zijn succesvolle carrière als DJ besloot hij vorig jaar gewoon ‘ja’ te zeggen toen regisseur Hannes Stöhr hem vroeg de hoofdrol te spelen in zijn nieuwe film Berlin Calling. Niet dat Paul daarvoor ooit had geacteerd, maar het leek hem wel een leuke uitdaging. Naar verluidt (de film draait nog niet in Nederland) doet hij het nog opvallend goed ook.

Deze video is weinig meer dan een serie scenes uit die film. Een geslaagde clip zouden we het daarom niet willen noemen, maar het filmpje maakt wel bijzonder nieuwsgierig naar Berlin Calling (over een DJ die na het snoepen van iets teveel pilletjes belandt in een psychiatrische kliniek). De film staat officieel te boek als tragikomedie, maar zit aan deze compilatie te zien ook vol met het soort rauw geacteerde, pijnlijk realistische scenes waar Duitse cinema vaak zo goed in is. Wij willen hem zien!

En de muziek?

En toen was het stil. Paul Kalkbrenner vroeg zijn broer Fritz om een songtekst te schrijven (en te zingen) en schreef daar dit prachtig onderkoelde stukje muziek omheen. Dance is het eigenlijk niet meer. Sky And Sand’s rustige beats en plechtige synthesizers (het lijken wel kerkorgels in de laatste halve minuut) overstijgen muzikale genres en laten weinig muziekliefhebbers onberoerd. Niet te vergelijken met zijn reguliere output (Altes Kamuffel, Bingo Bongo), maar wat een breekbaar pareltje is dit.

Met dank aan Christ voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Paul Kalkbrenner – Sky And Sand

  1. Roya

    HEERLIJK!!!

      /   Reply  / 
  2. Meerie

    Mee eens, heerlijk nummer om op vakantie door de bergen heen te rijden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>