Nieuwe video: The-Dream/Kanye West – Walking On The Moon


Low-budget science fiction van The-Dream en Kanye West. Een videoclip die waarschijnlijk tekenend is voor de fase waar veel grote regisseurs (deze is geregisseerd door Hype Williams) momenteel doorheen moeten. Ze kunnen zich de vette jaren nog goed herinneren, maar in deze tijd waar niemand meer cd’s koopt worden de stapels geld die platenmaatschappijen nog voor een clip overhebben met de dag kleiner.

Nu staat deze website vol briljante videoclips die met bijna geen geld zijn gemaakt, maar daar is wel veel creativiteit en een zekere positieve instelling voor nodig. Bij videoclips als deze krijgen wij vooral het gevoel dat de regisseur een ‘big budget’ video wilde maken met een klein budget. Walking On The Moon draait grotendeels om de special effects, en die zijn in dit geval gewoon niet erg indrukwekkend.

The-Dream en Kanye doorkruisen het heelal in (een computeranimatie van) de Millenium Falcon. Waar dat in de praktijk op neerkomt is heel veel statische shots van de twee zangers voor een groen scherm waar later het interieur van een ruimteschip op werd geprojecteerd. De shots van The-Dream op de maan (die met zo’n songtitel het absolute hoogtepunt hadden moeten zijn) ogen helemaal treurig. Het is bijna alsof Hype Williams ‘moon’ intoetste op Google Image Search en het eerste plaatje dat tevoorschijn kwam maar meteen achter The-Dream heeft geplakt. Deprimerend. Het is maar goed dat alle meisjes in de toekomst zulke blote outfits dragen, anders was er hier helemáál niks om naar te kijken.

En de muziek?

Gelukkig is een goed liedje schrijven nog altijd gratis zodat de kwaliteit van de muziek opvallend weinig te lijden heeft onder de instortende muziekindustrie. The-Dream heeft eindelijk besloten ook mee te doen aan de immer voortrazende eighties revival en het resultaat liegt er niet om. Okee, Walking On The Moon klinkt aalglad en eigenlijk een beetje gedateerd, maar dat is in dit geval een bewuste keuze. Heerlijk nostalgische muziek (die Michael Jackson-gilletjes!) uit dezelfde stal als bijvoorbeeld Ne-Yo’s Closer. (Misschien iets minder goed, maar toch!)

Met dank aan Mo-mAn voor de tip.

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Nieuwe video: The-Dream/Kanye West – Walking On The Moon

 1. MASIS

  Ze heet trouwens Linni Meister en het nummer heet My Ass :D

  Ben echt benieuwd welke je beter vind. Deze of Alo Aloha:P

    /   Reply  / 
  1. David

   Ik kreeg hem van een vriendin naar me gestuurd… heb me kapot gelachen xD

     /   Reply  / 
 2. j006t

  Nate Campany & The Serenade – Stockholm, Paris, New York

  //www.youtube.com/watch?v=hwh0pgOWaVo

    /   Reply  / 
 3. JOHN

  Hey,
  Op VIMEO zijn ALLE videos embeddable

  OOK DIE WAT UNIVERSAL MUSIC ZELF UPLOAD!!!!

  maar het is geen bekende site.

  maar bijv. de nieuwe paradisogirls, pussycatdolls EN ladygaga zijn daar embeddble!!!!

    /   Reply  / 
 4. john

  de paradiso girls video is op Vimeo deleted.
  Hij is HIER nu:

  http://www.zshare.net/video/60649788da377a5e

  het is volgens Aria van de groep (heb haar op twitter) nog NIET de FINAL versie van de vid, er zullen nog kleine veranderingen komen.

    /   Reply  / 
 5. manuela

  PAradiso Girls – Patron Tequila

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Nieuwe video: Mastodon - Oblivion | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>