Nieuwe video: Lady Linn & Her Magnificent Seven – I Don’t Wanna Dance


De nieuwe video van Lady Linn & Her Magnificent Seven laat er geen misverstand over bestaan dat Lady Linn ooit héél gelukkig was met haar vriendje. Er komen alleen maar zonnige dagen voorbij waarop ze met die jongen danst en zoent en lacht en heel veel foto’s maakt van hen samen – alsof ze toen al voelde dat het niet eeuwig zou duren.

Want dat is de subtiele dubbele bodem van I Don’t Wanna Dance. Aan de hand van de vrolijke videoclip zou je het misschien niet zeggen, maar al luisterend wordt het al snel duidelijk dat die jongen waar ze op film nog zoveel pret mee heeft inmiddels valt in de categorie ex-vriendjes. Waar en wanneer het misging krijgen we niet te zien. De clip stopt op het toppunt van verliefdheid, toen het einde duidelijk nog lang niet in zicht was.

Het zijn precies de dagen waarvan we ons kunnen voorstellen dat Lady Linn ze het meeste mist (niemand denkt tenslotte mistroostig terug aan de ruzies of die saaie zondagmiddagen bij zijn ouders op de bank). In die zin is I Don’t Wanna Dance een mooie bitterzoete videoclip, maar een kleine subtiele hint naar het naderende einde hadden wij persoonlijk wel kunnen waarderen.

Directe Link

En de muziek?

Nee, hij is inderdaad niet zo overweldigend en instant-verslavend als Love Affair, LL&HMS’s vorige single die vier maanden later nog steeds nasuist in onze oren. I Don’t Wanna Dance is wat subtieler, heeft misschien wat meer luisterbeurten nodig voordat de melancholie volledig tot je doordringt. Maar vergis je niet, nu we hem een paar keer hebben gehoord is hij misschien zelfs nog een tikkeltje mooier dan Love Affair. Fijne rustige muziek waar Lady Linn halverwege een stapje opzij doet voor een hemelse saxofoonsolo. Prachtig. En daarmee rest ons eigenlijk nog maar één vraag: HOE krijgen die Magnificent Seven het toch voor elkaar om zo hard met hun vingers te knippen?

Met dank aan Simon voor het herhaaldelijk tippen van deze prachtige muziek.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Lady Linn & Her Magnificent Seven – I Don’t Wanna Dance

 1. MASIS

  GELUID: 4.5 sterren…

  CONCLUSIE: Dit nummer gaat dus floppen!

    /   Reply  / 
  1. Erik Auteur

   Laten we het hopen, als het onverhoopt een hit wordt vind ik het meteen een stuk minder leuk. ;)

     /   Reply  / 
  1. Jos

   Erik dat wordt puntenaftrek:D!

     /   Reply  / 
  2. Erik Auteur

   Wow, dat wist ik dus niet. In dat geval een best wel verrassende cover. Van de reggae is weinig overgebleven bij Lady Linn. :) Persoonlijk vind ik haar versie mooier, maar dat komt vooral omdat ik dus niet zoveel heb met reggae.

     /   Reply  / 
 2. Lianne

  Wanneer begint het lied?

    /   Reply  / 
 3. Simon

  Erik. Je weet niet half hoe dankbaar ik je ben.
  Overigens grappig dat je het oorspronkelijke niet kent. xD Iig is dit in België een verdiende hit. En hier ben ik blij mee, want dat betekent dat Kate Ryan en “Ellektra” langzaam verdrongen worden. (:

    /   Reply  / 
 4. hans

  Lady Linn doet het bijzonder goed op de radio in België met dit nummer.

  Nog een Gentse groep, met een tikkeltje goedkopere videoclip met Gunter Lamoot (comedian), maar wel een pracht van een nummer: Superlijm – Michael Jordan – http://www.youtube.com/watch?v=QlrUkyO2A6M

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>