Nieuwe video: Green Day – 21 Guns


Een jong stelletje maakt ruzie over dit of dat (misschien had hij de wc-bril omhoog laten staan of was zij vergeten het dopje van de tandpasta erop te draaien – hoe dan ook iets onbelangrijks) als 21 geweerschoten hen er weer even aan herinneren wat écht belangrijk is in dit leven.

Nee, het overbrengen van een subtiele boodschap is aan Green Day nog steeds niet besteed. De clip verloopt precies zoals we hierboven beschreven. Het ene moment kijken de jongen en het meisje allebei boos de andere kant op, het volgende moment wordt hun huiskamer vanuit het niets doorzeefd met kogels. Ja en na zo’n traumatische ervaring is het natuurlijk geen wonder dat onbelangrijke meningsverschillen even geen rol meer spelen.

Alleen, hoe vaak is jullie huiskamer dit jaar al beschoten? In de gezellige buurt waar wij wonen is de kans op een meteoriet-inslag statistisch gezien groter. Het lijkt ons dan ook nauwelijks een realistische situatie die Green Day hier schetst, waardoor de supermoralistische boodschap ook niet echt overkomt. De manier waarop de geweerschoten iedere keer precies samenvallen met de energieke refreinen wordt na twee keer ook al erg vermoeiend. Wat uiteindelijk vooral blijft hangen zijn de spectaculaire explosies in slowmotion. Mooi gefilmd maar verder volstrekt overbodig.

En de muziek?

Jakkes, en wij waren een paar maanden terug nog zo blij dat Green Day het heilige vuur weer even gevonden leek te hebben met Know Your Energy. Van die energieke ‘aftellen en gáán’-mentaliteit is hier weinig overgebleven. Wat een gezapige, voorspelbare, middle-of-the-road softrock is dit zeg. Zouden ze het zelf nog wel leuk vinden of bestaat dit nummer vooral omdat American Idiot zo’n commercieel succes was? Het verveelde gezicht van Billy Joe Armstrong spreekt wat dat betreft boekdelen.

Met dank aan MASIS voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Green Day – 21 Guns

 1. Kars

  typfoutje waarschijnlijk^^ het nummer heette’know your enemy’, wat overigens inderdaad een veel beter nummer was dan dit gedoe inderdaad…

    /   Reply  / 
 2. Malu

  Helaas tekenend voor de rest van het album.

    /   Reply  / 
 3. roxanna

  Ik vind het eigenlijk helemaal niet slecht. Wel leuk zo’n nummer tussendoor.

    /   Reply  / 
 4. Lianne

  Hmwa, vond ze wel goed, maar zelfs als ik terug luister naar hun oude liedjes vind ik ze saai geworden..

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Nieuwe video: Green Day – 21st Century Breakdown | Videoclips

 6. Jet

  Vond het eigenljk lang geen slecht nummer, maar dat kan ook aan mik liggen :p

    /   Reply  / 
 7. Jippie

  Jeetje wat een domme recensie!!!
  Ten eerste, de tekst heeft een diepere betekenis en de clip sluit daar perfect bij aan.
  Ten tweede, het gezicht dat Billie Joe had is niet VERVEELD maar EMOTIONEEL.

  En als je in een land met oorlog woont lijkt mij de kans dat je huiskamer beschoten wordt toch wat groter dan dat er een meteoriet op valt.

  Zelf ik, iemand die eerst helemaal niet na had gedacht over deze video en de tekst, heeft door dat het wel degelijk ergens op slaat!
  De schrijver van dit artikel weet wel hoe diegene iemand boos kan krijgen… Denk eens verder na dan je neus lang is! De tekst is heus niet voor niets geschreven, en de video is heus niet 100% bedacht door Billie Joe. Er zijn professionals bij betrokken geweest!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>