Nieuwe video: Coldplay – Strawberry Swing


Letterlijk met opengevallen monden (van verbazing) keken wij naar Coldplay’s nieuwste video. Zo’n briljant idee, zo griezelig perfect uitgevoerd, zo verschrikkelijk veel werk, daar kun je alleen maar een hele diepe buiging voor maken. Strawberry Swing is Shynola’s eerste videoclip sinds Beck’s E-Pro uit 2005, maar de vooruitstrevende animatiestudio is duidelijk nog niets van haar talent verloren. Dit is niets minder dan een meesterwerk.

En natuurlijk lees je dan even later op het internet dat het grootste deel van de clip waarschijnlijk nep is – dat wil zeggen: niet echt op straat getekend maar later met de computer over het beeld geplakt. En ja, ergens in je achterhoofd verpest dat de misschien een heel klein beetje de betovering, hoewel je meteen weet dat dat oneerlijk is. Hypocriet zelfs. Doet het er echt toe hoe een video tot stand is gekomen als het eindresultaat zoëven nog zo overtuigend was? Want dat kan niemand ontkennen: Strawberry Swing ziet er op alle mogelijke manieren echt uit alsof Chris Martin als een stop-motion animatiepoppetje is gefotografeerd voor honderden unieke stoepkrijt-tekeningen.

Waar andere regisseurs tevreden achterover zouden leunen als ze zo’n hip effect voor elkaar hadden gekregen, daar gaat Shynola vervolgens nog twee stappen verder door er ook een onderhoudend verhaaltje omheen te verzinnen en de clip vol te stoppen met hun kenmerkende visuele grapjes. Superheld Chris Martin vliegt de hele wereld over om het op te nemen tegen een kwaadaardige eekhoorn. Op het einde moet hij een slimme list verzinnen om zijn vriendin te redden uit de klauwen van het monster. Of hem dat lukt? Bekijk het zelf in deze verbluffende videoclip.

Als de video is verwijderd kun je hem op deze site in ieder geval bekijken.

En de muziek?

Toen we bij de korte preview al lieten doorschemeren dat wij niet zo gecharmeerd waren van het liedje begonnen sommige lezers meteen te protesteren. Dit was juist hun favoriete liedje van de cd. Tja. Hoe moet je daarop reageren als je Strawberry Swing zelf altijd hebt beschouwd als een nietszeggend tussendoortje tussen twee veel betere nummers? Blijkbaar zijn wij en Coldplay nog verder uit elkaar gegroeid dan we al dachten. We zijn blij dat andere mensen hier wel plezier aan kunnen beleven, maar ons doet dit nummer helemaal niets.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Coldplay – Strawberry Swing

 1. RS

  Echt een vette clip, ook echt grappig dat moment dat Chris Martin in een paraplu zit. :)

    /   Reply  / 
 2. Mark

  Inmiddels heeft Coldplay twee van de beste clips van het jaar gemaakt. Zelden zoiets moois gezien.

  Ook de muziek mag er zijn en had ik vier sterren gegeven.

    /   Reply  / 
 3. Mark

  Ik vind overigens dat we dit collectief de video van de week moeten maken. Denken jullie niet?

    /   Reply  / 
 4. Mark

  Ik vind overigens dat we dit collectief video van de week moeten maken. Denken jullie niet?

    /   Reply  / 
  1. David

   Zeker :D

     /   Reply  / 
  2. Erik Auteur

   Mijn stem hebben ze, maar het zal sterk afhangen van Shakira’s nieuwe video. Als die ook deze week uitkomt zie ik het somber in voor Coldplay.

     /   Reply  / 
 5. PINHEAD

  Wajow echt knap gemaakt!!

  Liedje is niet zo…

    /   Reply  / 
 6. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>