Nieuwe video: Major Lazer/Santigold – Hold The Line


Hold The Line is een expres lelijke videoclip, vormgegeven als een typische zaterdagochtend-tekenfilm uit de jaren tachtig. Het lijkt zo authentiek dat we er bijna nostalgisch van werden, en dat terwijl er vroeger helemaal geen Major Lazer-tekenfilm bestond. Halverwege wordt de clip zelfs onderbroken door een reclamespotje voor, uiteraard, Major Lazer actiepoppen.

Puik werk dus van regisseur en animator Ferry Gouw. Vooral dat reclamespotje voelt nu al als een klassieker. Het dramatische inzoomen op de plastic gezichtjes, de voertuigen die standaard door een stapel rotsblokken komen breken en de enigszins verdwaald ogende kinderen… hier heeft iemand heel goed gekeken naar oude G.I.Joe, Mask en Transformers-reclames.

Als er al iets te klagen valt dan is het dat scenes uit het animatiefilmpje soms wel erg vaak herhaald worden. Nu weten we wel dat dat vroeger ook onder de makers van zulke cartoons een populaire manier was om kosten te besparen, maar ze maakten het nooit zo bont als Major Lazer, waar sommige scenes doodleuk twee keer achter elkaar voorbij komen.

En de muziek?

Eerste indruk: tjee, dit is wel héél erg minimalistisch. Gebeurt er dan echt niets meer dan die ene baslijn?
Tweede indruk: okee, stiekem is dat refrein met Santigold toch best verslavend.
Derde indruk: minimalistische dancehall-reggae met surf-invloeden! Zouden al zijn nummers zo lekker klinken?

Met dank aan David voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Major Lazer/Santigold – Hold The Line

 1. deklaas

  Is het niet Santogold?

    /   Reply  / 
 2. Erik Auteur

  Het was Santogold. Eerder dit jaar heeft ze haar artiestennaam officieel veranderd in Santigold omdat ene ‘Santo Gold’ (volslagen onbekende singer-songwriter) met een rechtszaak had gedreigd.

    /   Reply  / 
 3. mart smeets

  volgens mij is Santo Gold geen singer-songwriter maar een juwelier. ik heb dat op wikipedia gezien , dus waarschijnlijk heb je gelijk, en klopt er helemaal niks van wat ik zei

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Nieuwe video: Major Lazer/Nina Sky/Ricky Blaze – Keep It Goin’ Louder | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>