Nieuwe video: Anouk – Three Days In A Row


Making of van Three Days In A Row op Anouk’s officiële YouTube-kanaal. Je zal maar fan zijn en regisseur Kenneth Hope op 1:04 horen zeggen dat hij “met de middelen die nu beschikbaar zijn” een remake wil maken van de Michel-video. Dat moeten alle alarmbellen toch gaan rinkelen? Michel! Die mooie eenvoudige video met alleen Anouk en een camera. Wat kunnen de middelen die nu beschikbaar zijn daar in hemelsnaam nog aan toevoegen?

Het antwoord is even deprimerend als voorspelbaar: een hoop digitale foefjes en overbodige effecten. Rookgordijnen, zwevende fotolijstjes en uitgestrekte tegelvloeren. Allemaal toegevoegd omdat dat nou eenmaal kan. Kennelijk was er niemand in de studio die hardop durfde vragen of de clip het ook echt nodig had.

Nergens wordt Three Days In A Row zo puur en ontroerend als Michel. Aan Anouk en haar vriend ligt dat niet, die zetten allebei net zo’n goede performance neer als tien jaar geleden. Het probleem zit ‘m echt in alle overbodige effecten die de hoofdrolspelers soms zelfs letterlijk in de weg zitten. Less is more meneer Hope, knoop het in uw oren.


Directe Link

En de muziek?

Anouk zingt de blues maar dan wel een opvallend gepolijste vorm van de blues. Er is in Three Days In A Row zelfs plaats voor violen zonder dat de muziek er meteen sentimenteel van wordt. Onze complimenten. Dit is een majesteuze single, na Today het tweede veelbelovende visitekaartje voor Anouk’s nieuwe album.

Met dank aan MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Anouk – Three Days In A Row

 1. Herman Roggeveen

  Quote: Aan Anouk en haar vriend ligt dat niet, die zetten allebei net zo’n goede performance neer als tien jaar geleden.

  Anouk heeft sinds een paar maanden een nieuwe vriend…

    /   Reply  / 
 2. Erik Auteur

  Dat mag dan misschien zo zijn, maar de jongen in deze videoclip is toch dezelfde als destijds in de Michel-video? Daar ben ik eigenlijk gewoon vanuit gegaan aangezien het een remake is. En hij lijkt er nog op ook.

    /   Reply  / 
  1. Bas

   ‘t is inderdaad dezelfde jongen..

   Ook leuk detail, begin van de clip zie je Anouk staan in de Michel video kleding..

     /   Reply  / 
 3. MichielV

  Prachtige song en de clip heeft ook wel iets..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>