Nieuwe video: Air – Sing Sang Sung


Misschien staat dit filmpje wel op de verkeerde blog. Air’s nieuwste videoclip heeft verdacht veel weg van een ouderwets computerspelletje (voor de kenners: een kruising tussen LocoRoco en Sonic The Hedgehog). Laat je bedwelmen door de muziek terwijl een zwart balletje door een magische droomwereld rolt.

Er zijn smeltende bomen, paddestoelen die in kwallen veranderen, een bos vrouwenbenen en een eindeloze rij zingende gezichten. (Onder andere). Wat dat alles zo hypnotiserend maakt is de vloeiende manier waarop al die tafereeltjes in elkaar overlopen. De vrouwenbenen veranderen langzaam in de schoorstenen van een kerncentrale, en vervolgens met evenveel gemak in de kersen op een slagroomtaart.

Animators/regisseurs Petra Mrkyz en François Moriceau hadden bovendien het geluk dat ze een statisch animatiefilmpje maakten en geen interactief computerspel. De bewegingen van het zwarte balletje vallen samen met de muziek op een manier die een echte videogame nooit voor elkaar zou krijgen. Daarnaast maakt het balletje nooit fouten (een echte speler gaat af en toe game over) waardoor die zalige flow nooit wordt onderbroken. Het maakt Sing Sang Sung de ideale video om met open mond bij weg te dromen.

En de muziek?

Hallo, is het weer 1998? Zo sfeervol en rustgevend hebben we Air niet meer meegemaakt sinds hun doorbraakplaat Moon Safari. Het is dat je het geen lounge meer mag noemen, maar ondertussen klinkt Sing Sang Sung weer helemaal als de soundtrack van een foute jaren zeventig film. Wat zijn die zweverige synthesizers toch ongelooflijk lekker. Fantastische single die heel erg nieuwsgierig maakt naar Air’s nieuwe album Love 2.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>