Nieuwe video: Foo Fighters – Wheels


Het lijkt verdorie Nickelback wel, maar het zijn toch echt de Foo Fighters die met deze gezapige single hun Greatest Hits-album komen aanprijzen. Man man man, wat een ellende. Wel toepasselijk dat het saaiste FF-liedje ooit door regisseur Sam Brown ook is voorzien van de saaiste videoclip waar Dave Grohl ooit in heeft meegespeeld.

Sam Brown ja, dezelfde regisseur die de Foo Fighters in zijn vorige video tegen een knokploeg liet vechten, waarna hij een glazen muur opblies en een hockey arena-volkliederde met rode verf. Dat waren nog eens tijden. Drie keer raden welke videoclip wij beter vonden. Misschien is Brown wel één van die regisseurs die alleen kan knallen als de muziek ook knalt.

In dat geval vond Sam Wheels waarschijnlijk ook ka-u-tee want deze video gaat letterlijk nergens over. Hij filmde de band in een stoffige oefenruimte vol kamerplanten en schemerlampen. Punt. Nee echt, dat is alles. Het spannendste wat er daarna nog gebeurt is iemand die een paar keer op het lichtknopje drukt, waardoor de Foo Fighters soms in het donker staan te spelen en dan weer in het licht. Als dit echt hun laatste video wordt (de Foo Fighters hebben een ‘semi-permanente’ pauze genomen) is het wel een treurig afscheidsfeestje.


Directe Link

En de muziek?

Toegegeven, wij hebben sinds There Is Nothing Left To Lose eigenlijk geen cd van de Foo Fighters meer gekocht (met andere woorden: wie weet hoeveel verschrikkelijke albumtracks er sindsdien nog zijn opgenomen), maar dit is veruit het deprimerendste liedje dat wij hen ooit hoorden spelen. Je vraagt je af wat Josh Homme zou zeggen als hij wist dat zijn drummer tegenwoordig dit soort radiovriendelijke huisvaderrock produceerde.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Foo Fighters – Wheels

 1. Maikel

  Inderdaad het slechtste nummer wat ik ooit heb gehoord van the Foo’s. Zal wel vaak op TMF gedraaid gaan worden!

    /   Reply  / 
 2. ThePretender

  Mischien ben je hun geweldigheid gewoon gewend, zodat ze als ze een versnelling minder gaan, het niet meer leuk vind. Ik vind het een lekker nummer, en de clip pakt de sfeer mee. Niet het beste, maar wel lekker. Thanks voor de review.

    /   Reply  / 
 3. FF Da best :D

  Kop dicht maikel :D foo fighters ownen gwoon :D

    /   Reply  / 
 4. Maikel

  Ach ach, zo een typische niet-kritische Foo Fighters fan die een scheet van Dave Grohl al meesterlijk vind. Hoe aandoenlijk:-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>