Nieuwe video: Jamie Cullum – I’m All Over It


O ja, Jamie Cullum! Waar was die opeens gebleven? Een paar jaar geleden konden we de radio niet aanzetten zonder te struikelen over zijn covers van Everlasting Love en Frontin’, maar na de release van het (overigens uitstekende) album Catching Tales werd het opeens stil rond Jamie. Het schijnt dat hij nogal lang op tournee was. Het goede nieuws is dat hij toch tijd heeft gevonden om een nieuw album op te nemen, waarvan je hieronder de eerste single kunt beluisteren.

De videoclip is bedoeld als eerbetoon aan de film The Royal Tenenbaums, en erg veel meer moeten we er volgens regisseur Ian Bonhote ook niet achter zoeken. Gewoon een video over een jongen en een meisje die elkaar tegenkomen in een hotel. Dat alle andere personages zijn bevroren in de tijd (tijdens de coupletten) of rare houterige dansjes maken (tijdens het refrein) is gewoon een leuk visueel effect zonder diepere betekenis.

Okee dan. Een leuk effect is het zeker, maar misschien was een diepere laag ook niet onaardig geweest. Al was het maar een verbaasde blik van Jamie Cullum als hij merkt dat alle hotelgasten pas tot leven komen als hij piano begint te spelen. Zonder zo’n kleine knipoog blijft I’m All Over It een beetje steken bij ‘leuk’. Wat je ziet is wat je krijgt. Een leuke clip met een grappig effect, maar meer ook niet.


Directe Link

En de muziek?

Toch weer een leuke single. Toen we voor hierboven YouTube-clipjes zochten van Everlasting Love en Frontin’, viel het onvermijdelijk op dat die twee nummers wel beter klonken, maar I’m All Over It blijkt ook per luisterbeurt mooier te worden. De speelse piano-melodie waarmee het nummer opent is al leuk, maar vooral de manier waarop Jamie vlak voor het refrein een kort rustpunt inbouwt is meesterlijk. Een toch al sterk refrein wordt dankzij die subtiele spanningsopbouw alleen maar feestelijker. Heerlijk nummer.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Jamie Cullum – I’m All Over It

 1. Yannick

  Leuk nummer, hoewel het ook steeds op een Van Velzen nummer lijkt, op het refrein na dan. Video past er wel goed bij

    /   Reply  / 
 2. Kars

  Ik denk eerder dat van Velzen lijkt op nummers van Jamie Cullum;)
  Goed nummer trouwens, meesterlijk pianospel:)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>