Nieuwe video: Jamie Cullum – Don’t Stop The Music


Bijna onherkenbare cover van Rihanna’s Don’t Stop The Music door Jamie Cullum. Toevallig staat er op de hoes van Jamie’s nieuwste album een exploderende piano, waardoor regisseur Kit Lynch-Robinson het de hoogste tijd vond om ook in de videoclip een stuk of wat piano’s op te blazen. Volgens de officiële verklaring omdat die explosies symbool staan voor de energie die vrijkomt als Jamie muziek maakt, maar stiekem speelt vast ook mee dat het er zo ontzettend cool uitziet.

Uiteraard exploderen de piano’s close-up en in extreme slowmotion, zodat kijkers tot in detail kunnen genieten van rondvliegende toetsen, brekende snaren en versplinterende klankkasten. De onderliggende betekenis kan de meeste mensen gestolen worden, dingen opblazen is leuk! In één van de laatste scenes loopt Jamie Cullum richting de camera terwijl achter zijn rug een piano uit elkaar spat. Natuurlijk kijkt hij daarbij, zoals het een echte actieheld betaamt, geen enkele keer achterom.


Directe Link

En de muziek?

Door de beat en de Michael Jackson-samples te verwijderen laat Jamie Cullum zoals gezegd weinig over van het origineel. Zijn versie van Don’t Stop The Music klinkt voora heel erg als Jamie Cullum. Over de vraag of dat leuk is zullen de meningen verschillen. Rihanna-fans luisteren vast liever naar het origineel terwijl wij deze cover juist prettiger vonden. Jamie is een fantastische pianist, maar voor zijn volgende cover kan hij misschien beter een iets herkenbaardere single kiezen.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Jamie Cullum – Don’t Stop The Music

 1. Laurens

  Aanrader: Lady GaGa – Bad Romance
  Net uit!

    /   Reply  / 
 2. roxanna

  Ik kan bij hem de tekst veel beter verstaan :P
  Wel leuk gedaan maar niet zo goed als Milow :P

    /   Reply  / 
 3. Adriana

  wauw! love love LOVE it

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>