Nieuwe video: Norah Jones – Chasing Pirates


Jullie dachten zeker dat de songtitel symbolisch was? Dat Norah Jones met die piraten in “my mind’s racing from chasing pirates” al die onbewandelde paden met andere mannen bedoelde, nu ze eindelijk iemand heeft gevonden om van te houden? Klinkt plausibel, maar jullie hebben het mis. In Chasing Pirates worden letterlijk piraten achtervolgd door de straten van New York. Bekijk de videoclip maar.

Om er echt iets speciaals van te maken stelde Norah Rich Lee aan als regisseur. Om je een idee te geven van zijn talent: Rich is de special effecten-specialist achter de Pirates of the Carribean-films. Dankzij hem kan Norah Jones zo overtuigend het anker hijsen en dwars door de stad zeilen. Op haar huis. Hoe dat precies mogelijk is wordt nooit uitgelegd (de onderkant van het huis komt simpelweg niet in beeld), maar het ziet er wel fantastisch uit.

Het doet ook sterk denken aan Monty Python’s zeilende verzekeringskantoor, maar dan een paar slagen minder spectaculair. Dat is misschien het grootste nadeel van een special effects-specialist op de regiestoel: tijdens al zijn inspanningen om de clip zo mooi mogelijk aan te kleden verloor Rich Lee het verhaal een beetje uit het oog. Norah Jones zeilt door de stad zonder ooit een piraat tegen te komen. Chasing Pirates is daarmee niet zo avontuurlijk als je zou verwachten, maar dit is wel met afstand het mooiste zeilende appartementencomplex dat we ooit hebben gezien.

En de muziek?

Hebben al die fans zich voor niets zorgen gemaakt. Als je de verhalen mocht geloven zou Norah’s vierde album een avantgardistische rockplaat worden met de producer van Tom Waits en Modest Mouse, maar op een wat prominentere basgitaar na klinkt Chasing Pirates eigenlijk nog steeds heel erg als Norah Jones. Iets rauwer dan voorheen, maar nog steeds muziek om heerlijk bij weg te dromen.

Met dank aan Vera voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Norah Jones – Chasing Pirates

 1. René

  Norah Jones blijft geweldig!

    /   Reply  / 
 2. Marloes

  zo fijn, deze muziek. verveelt nooit.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Nieuwe video: Eminem – Not Afraid | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>