Nieuwe video: Major Lazer – Keep It Goin’ Louder (versie 2)


Eigenlijk bestond er al een leuke video bij Keep It Goin’ Louder, maar die vonden Thomas en Dave (a.k.a. Major Lazer) nog niet opvallend genoeg. Voor deze single wilden ze iets dat voorgoed op het netvlies van iedere kijker gebrand zou worden. En dus werd Eric Wareheim gebeld. Eén helft van het comedy-duo Tim & Eric, part-time videoclipregisseur en iemand met een heel apart gevoel voor humor.

Wat Eric verzon voor Keep It Goin’ Louder tart wederom iedere omschrijving. Een onderwerp als schaarsgeklede meisjes op motorfietsen klinkt misschien als iedere andere R&B-video, maar de meisjes die hier worden opgevoerd lijken eerder ontsnapt uit een Aphex Twin-clip. Qua special effects kan Wareheim nog wel het een en ander leren van Chris Cunningham (de clip ziet er niet uit en de virtuele decors zijn om te huilen), maar iedereen die zo’n krankzinnige video durft uit te brengen voor een mainstream-liedje verdient wat ons betreft een medaille. Dat Keep It Goin’ Louder maar mag zorgen voor slapeloze nachten onder zoveel mogelijk nietsvermoedende MTV-kijkers.

En de muziek?
(Overgenomen uit onze oorspronkelijke bespreking).

Ricky Blaze met zijn lelijke autotune-stem kan ons gestolen worden, maar Nina Sky slaagt er wel in om de rauwe dancehall-productie van een mooi melodieus laagje te voorzien. Resultaat is dat Keep It Goin’ Louder vanaf de eerste seconde klinkt als een dikke hit. De muziek is zo lekker dat zelfs wij er – ondanks de autotune – van konden genieten. Erg goed gedaan.

Met dank aan NIELLS voor de tip!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Major Lazer – Keep It Goin’ Louder (versie 2)

  1. MusicNote

    Whaha, vet grappig. Deze video is inderdaad een stuk leuker dan de vorige versie, hoewel die ook wel leuk bedacht was met die doodskoppen en zo.
    Nog een tip: Cobra Starship – Hot Mess http://videos.onsmash.com/v/1ySF5XHhKRHUYXX2

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>