Nieuwe video: Rachel – Cause I


Zou hij dood zijn of heeft hij het alleen maar uitgemaakt? Zodra we doorhadden dat Rachel Kramer in deze videoclip terugkeerde naar een oud vakantiehuis werden we toch weer benieuwd. Ook al gingen honderden video’s Cause I al voor met precies hetzelfde concept (beelden van een verdrietige zangeres, afgewisseld met flashbacks naar gelukkiger tijden), toch wil je weten wat er dan precies is gebeurd.

Als Rachel en haar vriend in één van de flashbacks ruzie krijgen lijkt het mysterie opgelost. Maar pas op, Cause I zet je expres op het verkeerde been. Want de ruzie is nog maar net begonnen of meneer struikelt over een loszittende steen en valt voor Rachel’s ogen te pletter op de Engelse kliffen. Dat zagen zelfs wij niet aankomen. Toch nog een verrassende wending in deze verder vrij voorspelbare videoclip.

Wel zijn we het met onze tipgevers eens dat Cause I er voor Nederlandse begrippen verrassend goed uitziet. (Hoewel, “voor X Factor begrippen” dekt de lading misschien beter – ook in ons land wonen tenslotte genoeg ambitieuze clipmakers). Het Engelse landschap ziet er prachtig uit en de dreigende wolkenlucht roept precies de juiste sfeer op. Bij buitenlandse artiesten ervaren we een dergelijke kwaliteit als vanzelfsprekend, maar misschien is het inderdaad fijn om te zien dat wij het ook kunnen.


Directe Link

En de muziek?

Leuk en aardig, maar het is wat ons betreft veelzeggend dat Rachel weer een talentenjacht nodig heeft om een hit te scoren. (In 2001 stond ze ook al even in de schijnwerpers door mee te doen aan Yorin’s Starmaker. De solo-single die ze daarna uitbracht werd echter geen succes). Ook al is dit nieuwe nummer beter dan We’re Gonna Get Wild en ook al kan Rachel best goed zingen, echt speciaal wordt het nergens. Cause I is een beschaafde, prettig in het gehoor liggende ballad, maar zou er echt een haan naar hebben gekraaid als Rachel vorig jaar geen X Factor-finalist was geworden? Wij hebben onze twijfels.

Met dank aan Shira voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Rachel – Cause I

 1. vinn

  Dat is het lullige van NL. Als ze niet mee deed met x-factor kon ze dit nummer nooit uitbrengen maar ze word wel gestrafd dat ze eraan mee doet. Rachel is echt een van de betere zangeressen van NL (beter dan alle winaars van een talentejacht) ik hoop op een dikke top 10 hit

    /   Reply  / 
 2. laura

  Haha, ja leuke omgekeerde logica. ;) Je kan ook gewoon zeggen dat dit liedje niet speciaal genoeg is om zonder een talentenjacht op de radio te komen. Da’s niet het lullige van nederland, zegt gewoon iets over de kwaliteit van de muziek. Ilse de Lange, Anouk en Penny Lane zijn ook allemaal doorgebroken zonder televisieshow. Het kan dus best. Ook in Nederland.
  .
  Verder wel een prettige zangstem maar ook een storend accent. Je hoort dat engels niet haar moerstaal is. Ben benieuwd hoe ze zou klinken met een nederlandstalig lied.

    /   Reply  / 
 3. sharon

  Ik sluit me bij Vinn aan. Rachel is een supergoeie zangeres, en als je haar een keer live hebt gezien ( vooral met haar band shaky ground) dan weet je waar ze toe in staat is. Ik denk dat je haar echt bij de grote zangeressen van NL als Trijntje Oosterhuis kan zetten. Wat ik heel goed vind is dat Rachel iets doet waar ze helemaal achter staat, ik vind het nummer echt prachtig ( en ja, ik had hier ook zeker naar gekeken als Rachel niet aan x factor had meegedaan), Rachel zingt t geweldig en het laat heel goed zien waar ze voor staat: puur, emotie, en kwaliteit. Ik vind de video ook echt prachtig geworden.
  Helaas hoor je dit soort mooie liedjes nog maar heel weinig de laatste tijd… Veel te weinig wat mij betreft. Op youtube is de video al bijna 10000x bekeken in 11 dagen tijd, en haar single is nog niet eens uit! Als ie goed gepromoot gaat worden zal t alleen maar harder omhoog gaan. Ik denk dat Rachel heel hard op weg is naar een dikke hit!!

    /   Reply  / 
 4. leroy henzen

  Ik vind het een prachtig nummer! Het is een puur nummer, met veel emotie :) ! Om haar te vergelijken met Trijntje Oosterhuis gaat wel erg ver, maar ze is zeker wel een goede zangeres! Ze zingt met emotie, ze voelt het nummer & dat is een heel sterk punt van haar! Het is idd jammer dat ze een talentenjacht nodig heeft om door te breken, maar dat is nou eenmaal zo! Lisa heeft immers dezelfde talentenjacht nodig gehad ;) !

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>