Nieuwe video: Robin Thicke/Estelle – Rollacoasta


Geen achtbaan te bekennen in deze clip, maar Robin Thicke zingt dan ook niet over kermisattracties. Nee, Rollacoasta gaat over ‘de wilde achtbaanrit van de romantiek’ en de opwinding van het flirten. Vandaar dat de cameraman Robin volgt op een feestje waar de in werkelijkheid gelukkig getrouwde zanger iedere paar seconden danst met een ander meisje.

Het onbetwiste hoogtepunt van de video is de scene waarin de camera langzaam door de menigte rolt, precies als het wagentje van een achtbaan dat traag die eerste heuvel beklimt. Het werkt zo goed (vooral omdat alle feestgangers tijdelijk bevriezen om daarna weer allemaal tegelijk in beweging te komen) dat je je afvraagt waarom er niet veel meer van zulke scenes zijn.

Want allemachtig, wat is Rollacoasta verder een ongeïnspireerde feestvideo. Let wel: geen spannend feest zoals in de clips van Lady Gaga of Ke$ha, maar een beschaafde borrel voor dertigplussers. Je kunt de in ham gerolde augurkenpartjes bijna ruiken. Deze saaie clip had met andere woorden wel een paar geinige cameratrucjes kunnen gebruiken.

En de muziek?

Robin Thicke laat de blanke soul even voor wat het is en dat pakt verrassend goed uit. Rollacoasta is na Sex Therapy een lekker uptempo liedje met een funky beat. Lang niet zo goed als Jamiroquai op zijn beste momenten, maar in die hoek moet je het ongeveer zoeken. Prima nummer kortom, jammer van die suffe clip.

Met dank aan David voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Robin Thicke/Estelle – Rollacoasta

  1. Jeroen

    Oeh erg fijn liedje!

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    Ik vind het geweldig! Heerlijk nummer & de clip is zo goed gemaakt. Erg mooi vind ik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>