Nieuwe video: Arctic Monkeys – My Propeller


De Arctic Monkeys zetten het contrast op 100% voor hun nieuwste videoclip. Resultaat is dat alles wordt gereduceerd tot simpele grijze en zwarte vakjes. Is dat leuk? Wel als de band in de weer gaat met kaleidoscopen, zeemeeuwen en close-ups van gezichten. Soms weet je als kijker nauwelijks nog wat je ziet. Minder boeiend wordt het als de Arctic Monkeys gewoon zichzelf laten filmen – helaas het belangrijkste onderdeel van deze clip.

En zo wordt My Propeller toch vooral een lelijke performance video met een handvol interessante scenes. Het is ook niet alsof de Arctic Monkeys een spetterend optreden geven. Bandleden komen voornamelijk solo in beeld en staan dan nogal verveeld aan hun instrumenten te plukken. Hier had zoveel meer in gezeten dat het gewoon pijnlijk is. Zonde van onze tijd, zonde van hun tijd en grote kans dat jij het over 3:22 ook zonde vond van jouw tijd. Maak dan gewoon geen videoclip als het je als band zo weinig kan schelen.

En de muziek?

Ons minst favoriete nummer op Humbug. Die plaat was leuk als de Arctic Monkeys de versterker als vanouds op tien zetten (Crying Lightning), en nog leuker als ze onder leiding van Josh Homme aan de slag gingen met broeierige ingetogen woestijnrock (Fire And The Thud). My Propeller zat voor ons gevoel een beetje tussen die twee uitersten in. Een ouderwets AM-liedje, maar dan ingetogener en zonder de versterker op tien. Met andere woorden: zonder alles wat de Arctic Monkeys normaal gesproken zo goed maakt. Heus nog wel een aardig liedje, maar je blijft tevergeefs wachten op het moment dat de band finaal losgaat.

Met dank aan Jules voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Arctic Monkeys – My Propeller

 1. Kay

  Videoclip is inderdaad heel erg matig en ben het ook wel met je eens dat My Propeller een van de zwakste nummers is van Humbug.
  Vind daarentegen trouwens wel dat The Fire and the Thud het zwakste nummer is op het album maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Hopelijk dat ze als afsluitende single met Dance Little Liar komen. Dit is namelijk toch wel veruit het beste nummer van het album, en misschien wel het beste wat ze tot nu toe hebben gemaakt.

    /   Reply  / 
 2. Erik Auteur

  Echt waar? Dat is precies mijn favoriete nummer op de cd. ;) Dat zompige geluid is zo lekker. Dance Little Liar zou ik eerder op de tweede plaats zetten. Samen met Cornerstone is dat trio altijd mijn favoriete kwartiertje als ik naar Humbug luister.

    /   Reply  / 
 3. Kars

  Hmm ja ik vind my propellor ook een beetje een vervelend nummer, en fire and the thud doet me ook niet zo veel(maar misschien heeft die wat meer luisterbeurten nodig). De rest van het album is geweldig, ook al is het eigenlijk heel anders dan je van de AM’s gewend bent

    /   Reply  / 
 4. tom

  Dit was eigenlijk mijn favoriet van het (tegenvallende) album. Jammer van de slechte videoclip

    /   Reply  / 
  1. Esmee

   heb jij wel favoriete nummers….-_- Je bent hard tegen elke stream. sorry dat ik het zeg.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>