Nieuwe video: Janelle Monae/Big Boi – Tightrope


In psychiatrisch ziekenhuis ‘The Palace Of The Dogs’ mag niet worden gedanst. Volgens een tekst aan het begin van deze videoclip worden de patiënten daar onrustig van. Bovendien kan dansen leiden tot het gebruik “illegale magie.” Huh, wat? Gelukkig voor ons trekt Janelle Monae zich van dat verbod niets aan. Zodra de verpleegster uit het zicht is begint het gedans en – inderdaad – de magie.

Al snel wordt het onduidelijk wat echt is en wat niet. Dragen patiënten in een psychiatrisch ziekenhuis echt smokings en vlinderdasjes, of is dat één van de dingen die Janelle zich verbeeldt? En hoe zit het met de man die pingpong-balletjes laat zweven? Of Magere Hein die met zijn tweelingbroer door de gangen van het ziekenhuis zwerft? Er gebeuren in deze video zoveel rare dingen dat je na afloop in ieder geval begrijpt waarom het personeel liever niet heeft dat er wordt gedanst.

Daar staat tegenover dat Janelle Monae ontzettend goed kan dansen. We weten wat je denkt: er wordt toch in bijna iedere clip op deze site gedanst? En dat klopt, maar Janelle heeft echt talent. Hoe zij met haar lakschoentjes over een tafel kan glijden gaat heel wat verder dan de ingestudeerde pasjes van Britney en Gaga. Meer nog dan de “magie” (die om heel eerlijk te zijn nooit écht spectaculair wordt) is dit een video die bijblijft vanwege de stijlvolle dansmoves. Hooguit jammer dat het personeel niet wat vaker in beeld komt voor een spannend kat-en-muis-spel, maar toch een erg geslaagde clip.

En de muziek?

Had jij dat ook? Dat je tijdens het pruttelende intro verwachtte de zoveelste moderne R&B-zangeres te horen? En dat je vervolgens he-le-maal omver werd geblazen toen de muziek echt inviel? Wij namelijk wel. Tightrope bleek onverwacht een opwindende mix van funk, jazz, ouderwetse soul en Janelle’s eigen unieke stijl. Heerlijke muziek, vooral als het nummer na drie minuten wordt verlengd met een spannende, schijnbaar geïmproviseerde jamsessie waarin alle muzikanten pas echt goed losgaan. Meer van dit!

Met dank aan Lea voor de tip.

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Nieuwe video: Janelle Monae/Big Boi – Tightrope

 1. Koeno

  O mijn god
  die van MIA is op eigen risico, ik zou er voor de zekerheid maar een tijltje bijpakken en de clip van Justice Stress nog eens bekijken, erg vergelijkbaar

    /   Reply  / 
 2. Koeno

  BTW maar wel een geweldige video, Stress is wel beter

    /   Reply  / 
 3. Roy

  alors on danse van stromae vind ik best vet camerawerk hebben en ook de slapeloosheid is grappig verwerkt, wel weer een standaart clubscene maar ach.. wel een lekker pakkend deuntje

  http://vimeo.com/10734237

    /   Reply  / 
 4. CJ13

  Om terug te komen op de video ;)
  Ze heeft zeker een bepaalde originaliteit maar het nummer is het voor mij net niet. Ik weet niet wat het precies is maar het mist voor mijn gevoel wat..

    /   Reply  / 
    1. MASIS

     Wow dat ziet er echt geweldig uit! Christina Aguilera heeft altijd goede video’s en ik weet zeker dat deze ook helemaal top wordt. 12:01 AM 30 april. Wanneer kunnen wij hem dan zien? 1 Mei?

       /   Reply  / 
 5. Lea

  Eindelijk xd Wat een talent is ze toch.Binnenkort komt haar 2de videoclipp uit voor “Cold War”.Ook zeker iets om uit te kijken.En vervolgens komt het nieuw abum uit. P Diddy (baas van haar label) zei dat hij moest huilen toen hij Janelle’s album hoorde xp
  Ben er zeker benieuwd naar :p

    /   Reply  / 
  1. MB

   idd eindelijk :P

     /   Reply  / 
 6. Koeno

  HAHAHA dat is echt te VEt! Ik ben echt verslaafd aan dat album. En inderdaad Coldwar wordt het muziekmoment van 2010, wat is dat een goed liedje zeg. World her comes Janelle Monae!

    /   Reply  / 
 7. Koeno

  +e = here :P

    /   Reply  / 
 8. Lea

  Het album is zeer VET idd =) Het klinkt een beetje raar de eerste paar keren dat je het luistert, maar nu is het gewoon geniaal. Deze dame verdient zeker succes.Haar liedjes zijn gewoon zeer goed.

    /   Reply  / 
 9. Pingback: Nieuwe video: Janelle Monáe/B.o.B/Lupe Fiasco – Tightrope (Wondamix) | Videoclips

 10. flipflop

  Meestal zie je alleen mannen zo dansen als zij dus ik vind het wel tof dat het een meid is die niet van die dance-moves doet alleen maar om haar lichaam te showen. Natuurlijk zijn er aantal uitzonderingen die dat wel doen maar dat het nog steeds stijlvol is.
  Veel MJ-invloeden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>