Nieuwe video: Gabriella Cilmi – Hearts Don’t Lie


Volgens ons moet Gabriella Cilmi hoognodig een rare videoclip opnemen. Gewoon een eigenwijze regisseur inhuren en hem de vrije hand geven. Echt normaal zijn haar video’s toch al niet. Van een debuutvideo waarin ze mannen vastbond tot een feestelijk science fiction Barbarella-eerbetoon, Gabriella weigert al haar hele carrière te doen waar haar platenmaatschappij ongetwijfeld dagelijks om smeekt: niet moeilijk doen en gewoon die vrolijke zang-en-dans video opnemen. Respect daarvoor, maar het resultaat zijn nu al zes halfslachtige net-niet video’s. Niet voorspelbaar, maar ook nooit écht gek en over de top.

Ook in Hearts Don’t Lie zijn er weer glitterkostuums, mannen die om onduidelijke redenen een vissenkom dragen, Marilyn Manson-lookalikes en acrobaten die menselijke pyramides vormen op de dansvloer. Absoluut niet alledaags, maar het probleem is toch dat het weer attributen zijn in een verder nogal brave zang-en-dans video. Gabriella heeft een regisseur als Melina Matsoukas nodig om echt de jaren zeventig discoclip te maken waar haar nieuwe muziek zo overduidelijk om schreeuwt.

Tot die tijd zullen we het moeten doen met Hearts Don’t Lie. Een video met een paar leuke ideeën, maar verder vooral veel kartonnen decors, ongeïnspireerde belichting en een cameraman die om onduidelijk redenen steeds dingen onscherp filmt. Anders gezegd: het wordt nooit echt die maffe video vol freaks waar Gabriella Cilmi waarschijnlijk op hoopte. We gaan zelfs streng zijn en opmerken dat deze video minder goed in elkaar zit dan On A Mission (waar we in januari over schreven: te gelikt en niet echt interessant). Volgende keer beter?

En de muziek?

Wat een lekker vrolijk nummer alweer. Deed On A Mission ons nog denken aan de jaren tachtig, Hearts Don’t Lie gaat nog verder terug in de tijd: een stampend disconummer (in een modern jasje, dat dan wel weer) met een geweldige brug en vooral in het refrein een opvallend hoog zingende Gabriella Cilmi. Is dit echt hetzelfde meisje dat twee jaar geleden debuteerde met die zwoele ballad Sweet About Me? We zijn nu al benieuwd hoe haar muziek over nog eens twee jaar klinkt!

Met dank aan John voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Gabriella Cilmi – Hearts Don’t Lie

 1. Lianne

  Hm, nu ze 18 is geworden vindt ze zich heel wat.. maar ik vind het eigenlijk een achteruitgang..

    /   Reply  / 
  1. MichielV

   Waaruit blijkt dat precies dat ze zichzelf heel wat vindt?

   Video vind overigens leuk, en het nummer ook, al is het niet een van de besten van haar nieuwe album naar mijn mening!

     /   Reply  / 
 2. vera

  ik kan niet geloven dat zij nog maar 18 is :$

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>