Nieuwe video: Beyoncé – Why Don’t You Love Me


Wat Christina Aguilera eerder deze week nog wanhopig probeerde (een sexy videoclip maken), krijgt Beyoncé hier met achteloos gemak voor elkaar. Ze lijkt er niet eens echt haar best voor te doen. Het doel was in de eerste plaats om van Why Don’t You Love Me een grappige video te maken. De opengevallen monden van alle mannelijke kijkers zijn alleen maar mooi meegenomen.

Hadden we eergisteren bij het bespreken van de teaser nu toch maar opgeschreven dat het eruitzag als een Melina. We waren bang voor jullie hoongelach als het niet zou kloppen, maar we dachten het wel. Nee echt. Heus. Kijk niet zo. Why Don’t You Love Me zag eruit als een satirische video die was geregisseerd door Melina Matsoukas (Sensual Seduction, Rude Boy, I Decided), en nu blijkt het nog zo te zijn ook. In de video wordt de boodschap van het liedje tot in het belachelijke uitvergroot. Beyoncé verandert zichzelf in B.B. Homemaker, op alle mogelijke manieren de perfecte vrouw waar iedere man van droomt.

En dus heeft B.B. Homemaker verstand van auto’s. Ze is slim. Ze is mooi. Haar hobby’s zijn koken en schoonmaken. Ze doet glimlachend de afwas. Ze kan tuinieren. Ze heeft zestien grammy’s gewonnen (die alle zestien in beeld komen). Ze draagt het liefst hotpants en laag uitgesneden topjes. Ze is een beest in bed en ze houdt onvoorwaadelijk van haar man. Tja, als je het zo stelt is de vraag uit de songtitel inderdaad lastig te beantwoorden. Als dat alles dan ook nog wordt gepresenteerd als een kitscherige Amerikaanse pre-feministische voorlichtingsfilm is Why Don’t You Love Me niet alleen één van Beyoncé’s beste clips, maar ook een hoogtepunt in Melina’s carrière.

En de muziek?

Whoa! Waar komt dit opeens vandaan? Swingende jaren zeventig funk? Van Beyoncé? Sorry If I Were A Boy, dit is nu onze favoriete I Am… Sasha Fierce-single. Met afstand. Why Don’t You Love Me voelt als een spontaan opgenomen tussendoortje. Veel rauwer en opwindender dan we van Beyonce gewend zijn. Het geheim zit ‘m in de credits, waar we lezen dat dit nummer grotendeels is geschreven door Bee Z’s jongere getalenteerdere zusje Solange. Die twee zouden vaker moeten samenwerken. Fantastische single!

Met dank aan Iross voor de tip.

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Nieuwe video: Beyoncé – Why Don’t You Love Me

 1. vinn

  Precies haar beste (i’am) single/video

    /   Reply  / 
 2. CJ13

  Wel leuk om te lezen dat 1 van de leukste nummers van Beyonce is geschreven door haar jongere zus. (die wat mij betreft idd een stukje getalenteerder is dan Beyonce zelf)

    /   Reply  / 
 3. iat

  Ze moet dit als single uitbrengen! Dat stukje dat ze haar grammy’s afstoft is zo goed bedacht hahaha! Ik hoop dat Solange ook weer met een album komt!

    /   Reply  / 
 4. Rik

  Miley Cyrus – Can’t Be Tamed
  http://www.twitvid.com/IXWXO

  Gaat de goede kant op met haar!
  Weet alleen niet zeker of die video embed-baar is, zal ff kijken of ik wat anders kan vinden..

    /   Reply  / 
 5. Rik

  Oh grapje “embed” staat eronder, niet gezien.

  Over Beyoncé: wat een diva! I love it <3

    /   Reply  / 
 6. Jeroen

  Toen ik het eerst zag dacht ik néé, stop nou maar met die singles en kom met een nieuw album, maar dit valt me heeel erg mee, heel gaaf!

    /   Reply  / 
 7. PINHEAD

  Kijk dit is pas sexy! 100x sexier dan Christina’s nieuwe video met die sm-pakjes en sexspeeltjes…
  Echt een leuke video en een geweldig nummer!

    /   Reply  / 
 8. Stephen

  De stijl van Solange is inderdaad wel een beetje te horen. Goede clip met leuk liedje!

    /   Reply  / 
 9. Die ene

  Huh ik hoor niks, moet me volledig focussen op de video:)

    /   Reply  / 
 10. MB

  had niet verwacht dat ze nog een video zou opnemen voor i am…sasha fierce. maar hij is wel leuk geworden

  nieuwe video: shakira – esto es africa
  http://www.youtube.com/watch?v=g_VVr7OFPCE

  (voor het WK in zuid-afrika) ik vond deze video de beste van de videos die zijn gemaakt voor dit liedje

    /   Reply  / 
  1. MB

   of is dit geen echte video? :P want ik zie hem opeens ook bij een ander liedje!!

     /   Reply  / 
 11. Topmodel

  Dacht dat ze een pauze zou nemen. Ik kan niet wachten op Kelly Rowlands Commander.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>