Nieuwe video: John Mayer – Heartbreak Warfare


Eigenlijk bestond er al een videoclip voor Heartbreak Warfare (een ambitieuze “augmented reality” video zelfs, ga naar deze site, print het symbooltje uit en hou het voor je webcam om John Mayer te zien optreden op de palm van je hand – of bekijk gewoon dit YouTube-filmpje als je geen zin hebt in veel gedoe), maar nu is er tweede clip die ook op MTV vertoond kan worden. Al het geld was helaas al opgegaan aan het augmented reality-experiment, zodat versie twee gewoon een concertregistratie is geworden.

Wat kunnen we hier verder nog over zeggen? Het is John Mayer in concert. En hoe getalenteerd hij verder ook is (nee echt, we zijn fans), spannende optredens geeft John niet. Hij rent niet over het podium, hij slaat geen gitaren kapot en er zijn geen bijzondere projecties op de achtergrond. Niet dat elk concert zo hoeft te zijn, maar zonder al die dingen wordt Heartbreak Warfare wel saaie video met weinig actie. Een overbodige clip eigenlijk, hooguit leuk voor fans die er die avond bij waren.

En de muziek?

John Mayer imiteert schaamteloos U2 (ter vergelijking: Bad) en schrijft pardoes één van zijn mooiste nummers tot nu toe. Jammer dat Sony de ‘shit’ heeft gecensureerd, maar verder een liedje met een bijna perfecte flow. Die golvende gitaar! Die stem! Zoals de hele zaal in deze video met gesloten ogen staat mee te wiegen op het refrein, zo voelden wij ons ook. Ontroerend mooie muziek.

Met dank aan ik voor de tip.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe video: John Mayer – Heartbreak Warfare

  1. Pingback: Nieuwe video: John Mayer/Taylor Swift – Half Of My Heart | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>