Nieuwe video: The National – Bloodbuzz Ohio


Dus zo ziet verveling eruit. Een videoclip van vier minuten waarin niets gebeurt. Echt. Helemaal. Niets. Veel scenes bestaan uit zanger Matt Berninger die verveeld voor de camera staat en letterlijk niets doet. Hij staart in de verte, vouwt zijn armen over elkaar, laat ze dan toch maar weer zakken en zucht nog eens diep. Zijn de opnames al bijna afgelopen?

En toch, met het risico te klinken als een boze fan die het niet eens is met één van onze recensies en daarom het ultieme onzinargument maar tevoorschijn haalt door te zeggen dat een clip “toch wel iets heeft,” Bloodbuzz Ohio heeft wél iets. Misschien is het het feit dat de verveling zo overduidelijk expres is. Het is geen mislukte videoclip die per ongeluk saai uitvalt, de regisseur zit gewoon met ons te fokken.

Matt doet geen enkele poging het publiek te vermaken. Hij staat, ligt en zit daar gewoon. Soms in een maatkostuum, soms in een regenjas. In sommige scenes zien we hem playbacken, maar Bloodbuzz Ohio werkt uiteindelijk het beste als hij zelfs dat niet doet. Misschien ook omdat Matt de veertig al is gepasseerd en er met zijn baardje uitziet als een wiskundeleraar. Het is zo totaal anders dan alles wat je verwacht van een videoclip dat Bloodbuzz Ohio op de één of andere manier toch intrigeert. Een beetje.

En de muziek?

Ja mooi. Zoals altijd bij The National moesten we hem wel eerst een paar keer horen. Pas bij de derde of vierde luisterbeurt begon dat sombere, op het eerste gehoor wat eentonige, liedje zijn geheimen prijs te geven. Opeens kwamen die piano, die opzwepende drums en de warme stem van Matt (mooie tekst ook: I was carried to Ohio in a swarm of bees) toch weer samen in een prachtig liedje. Wat een fijne band is het toch. Binnenkort dat vijfde album maar eens aanschaffen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>