Nieuwe video: Robyn – Dancing On My Own


Nee dat is niet leuk. Kijken hoe de jongen waar jij verliefd op bent danst met een ander terwijl jij in je eentje op de dansvloer staat. Geen wonder dat Robyn zo sip kijkt in deze nieuwe videoclip. “I’m right over here / why can’t you see me / I’m giving it my all / but I’m not the girl you’re taking home.”

Regisseur Max Vitali brengt het drama in beeld op een bloedrode dansvloer. Alle andere meisjes hebben iemand gevonden om mee te dansen, maar Robyn wandelt in haar eentje door de zaal. Hoe verdrietig. In het tweede decor, dat er iets spectaculairder uitziet, staat Robyn voor een grote installatie van lichtbakken en rookmachines. Blijkbaar gaat het apparaat deze zomer mee op tournee, dus fans weten bij deze wat ze te wachten staat.

Als we het goed hebben begrepen is Robyn van plan om dit jaar drie (!) albums uit te brengen. We zullen het haar met zo’n druk schema maar niet kwalijk nemen dat deze videoclip niet zo ambitieus is als hij zou kunnen zijn. Een echt verhaal wordt er in Dancing On My Own niet verteld (het blijft zelfs onduidelijk op welke jongen Robyn nu precies een oogje heeft), en de clip ontwikkelt zich nooit tot meer dan een langgerekte sfeerschets.

En de muziek?

Met Dancing On My Own wilde Robyn naar eigen zeggen een moderne versie maken van melancholieke jaren tachtig nummers als Dancing With Tears In My Eyes. Missie geslaagd? Mwoah… de sfeer is inderdaad vergelijkbaar en ligt ook ergens tussen opzwepend en melancholiek, maar het refrein is nog niet half zo krachtig. Dancing On My Own blijft teveel kabbelen. Het is bijna alsof Robyn zich inhoudt en alleen de brug laat horen naar een glorieus refrein dat nooit daadwerkelijk komt. Luistert lekker weg, maar is toch nog niet de glorieuze comeback-single waar we op hoopten.

Dank aan MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: Robyn – Dancing On My Own

 1. RS

  Ze kan zeker beter inderdaad, maar toch blijf ik fan van de’r.

    /   Reply  / 
  1. shira

   nice!!

     /   Reply  / 
 2. MikeMDM

  haha sorry voor de spam hier:P maar dit is ook een aparte/mooie/vreemde clip. (daar is het blog tenslotte voor heah?:P)
  CocoRosie – Lemonade
  http://www.youtube.com/watch?v=tu3EcAHdHlE

    /   Reply  / 
 3. Tim Kraaijvanger

  Ik vind Robyn geweldig! Dit nummer valt inderdaad tegen, maar er staan betere songs op het album. Please Robyn, release ‘Fembot’!

    /   Reply  / 
 4. David

  Erik, je moet de album versie ns luisteren. Die is stukken beter dan deze radio versie ;)

    /   Reply  / 
  1. shira

   nee joh, deze is niet meer nieuw… Is zelfs al een tijd op tv..

     /   Reply  / 
 5. Joost

  Ben er niet kapot van…

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Nieuwe video: Robyn – Hang With me | Videoclips

 7. Pingback: Nieuwe video: Alesha Dixon – Radio | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>