Nieuwe video: Goldfrapp – Alive


Ze kwamen om de duivel te aanbidden, maar belanden door een misverstand in een aerobicsles met Alison Goldfrapp. En ook al kijken ze eerst een beetje onwennig om zich heen, daarna beginnen ze toch opvallend enthousiast mee te dansen. Aerobics is blijkbaar leuker dan de vier Noorse black metal-fans dachten. En tja, die sexy meisjes zonder corpsepaint en zwarte jurk zijn natuurlijk ook niet vervelend om naar te kijken.

Omdat Alive zo’n ontzettend vrolijk disco-liedje is wist regisseurscollectief LEGS meteen dat ze een videoclip wilden maken over exact het tegenovergestelde. Extreme contrasten zijn nu eenmaal grappig. Wie wil er nou geen video zien waarin Noorse black metal wordt gecombineerd met jaren tachtig aerobics? Het resultaat is een heerlijk bizarre clip waarvan je al in de lach schiet voordat LEGS de grote plottwist onthult.

Oeps, zeiden we daar iets over een grote plottwist? Daar wilden we jullie eigenlijk zelf achter laten komen. Want het lijkt misschien vanzelfsprekend dat een video over black metal-fans eindigt in bloedvergieten, vampiers en doodskisten, maar oordeel niet te snel. Niets is wat het lijkt bij Goldfrapp. Een happy end heeft Alive inderdaad niet, maar het ontvouwt zich allemaal net even anders dan je verwacht.

En de muziek?

Goldfrapp is goed bezig de laatste tijd. Na Rocket is Alive alweer zo’n opbeurend liedje met een nadrukkelijk jaren tachtig geluid. Deze misschien zelfs nog iets beter want: wat een heerlijk refrein! Alsof Ladyhawke en de Midnight Juggernauts samen de studio in zijn gedoken. Wij vonden Goldfrapp’s muziek altijd al interessant, maar tot nu toe nog nooit interessant genoeg om ook daadwerkelijk hun platen te kopen. Grote kans dat Head First nu toch de eerste wordt.

Met dank aan Koeno voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Goldfrapp – Alive

  1. Koeno

    Blijft heerlijK!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>