Nieuwe video: Fanfarlo – Fire Escape


Regisseur Jamie Thraves veroverde voorgoed een plaatsje in onze harten met zijn kippenvelopwekkende video’s voor Radiohead’s Just en Coldplay’s The Scientist (twee hele dikke aanraders als je ze onverhoopt nog niet kent!) en bewijst met deze video dat hij het nog steeds in zich heeft. Vanaf het moment dat Fire Escape opent met een man die op de rand van het dak staat omdat hij niet meer wil leven grijpt de video je bij de strot om pas weer los te laten bij de verrassende ontknoping.

Twee verrassende ontknopingen eigenlijk – aangezien er twee versies van deze video bestaan met totaal verschillende eindes. In beide filmpjes wordt de jongeman van het dak af gepraat door een vriendelijke man die belooft hem te helpen. Eenmaal bij hem thuis gebeuren er echter rare dingen waardoor het lijkt alsof de jongen beter had kunnen springen… of toch niet? Fire Escape is niet zo ambitieus als Just en The Scientist (en duidelijk gemaakt voor een veel kleiner budget), maar toch een erg intrigerend filmpje over de zin en onzin van zelfmoord.

Versie 1

Versie 2

En de muziek?

Mooie indie-folk van dit ons tot nu toe onbekende bandje. Vooral de toevoeging van een trompet geeft Fire Escape een mooi warm geluid. Het liedje zal verder niemand omver blazen en is zeker niet zo sterk als de muziek uit bovengenoemde video’s, maar het past wel prima bij de hoopvolle boodschap in vooral de bovenste versie van de clip.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>