Nieuwe video: Madcon/Ameerah – Freaky Like Me


Regisseur Christian Holm-Glad was twee jaar geleden verantwoordelijk voor de overrompelende videoclip bij Beggin’ en mag zijn kunsten nu nog een keer vertonen op Madcon’s nieuwste single. Deze keer zijn er geen grappige raamvertellingen over in slaap vallen achter de Xbox 360 of spectaculaire gevangenis-ontsnappingen. Freaky Like Me schakelt meteen over naar de flitsende computergraphics met cut-outs van echte acteurs.

Die zijn minstens even fraai als de computergraphics van Beggin’ – misschien zelfs nog iets fraaier – maar de grappige raamvertelling wordt wel gemist. Zonder een simpel verhaaltje om je als kijker bij de hand te nemen wordt Freaky Like Me helaas nooit meer dan een verzameling mooie plaatjes. Goed uitgevoerd en technisch best indrukwekkend, maar lang niet zo onderhoudend als Beggin’.

Al willen we wel benadrukken dat Freaky Like Me er echt heel goed uitziet. De clip is constant in beweging, er is knappe typografie, verfspatten worden in slow-motion over het scherm gespetterd en als toetje zijn er een paar fraaie scenes met fluoriserende bodypaint onder een blacklight. Andere artiesten zouden zich aangemoedigd moeten voelen om Christian Holm-Glad ook in te huren, maar laat hem dan wel eerst een leuke plot op papier zetten.

En de muziek?

Madcon zal de eeuwige vergelijkingen met Beggin’ onderhand wel spuugzat zijn (vooral omdat dat ook maar een oud jaren zestig hitje was en niet eens één van hun eigen nummers), maar toch kom je er nauwelijks onderuit om vast te stellen dat Freaky Like Me wéér niet zo leuk is. Sterker nog: het lijkt twee jaar later wel een andere band. Tegenwoordig maakt Madcon hippe geautotunede reggea-achtige muziek zoals zoveel andere artiesten. Leuk dat gastrolletje voor de Belgische zangeres Ameerah, maar we vrezen voor haar dat dit geen internationale doorbraak wordt.

Met dank aan John voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Madcon/Ameerah – Freaky Like Me

  1. Dave

    Correctie, Ameerah brak in 2003 niet door in België, na haar deelname aan Idols en Eurosong. Toen ze verhuisde naar Amerika bleef haar internationale bekendheid niet langer uit. Zo schreef ze tal van hits voor internationale artiesten en werkte ze samen met internationale producers, zoals Red One (Akon, Lady Gaga, Enrique), Jorgen Elofsson (Britney Spears, Kelly Clarkson), Airborn en Souldiggaz (Beyoncé, Missy Elliott).. Sinds haar single “the sound of missing you” is haar doorbraak in USA (nummer 3 in de Billboard Hot Dance Airplay Chart en 18e plaats in de Billboard Hot Dance Airplay Year End Charts 2009) en ook in verschillende Europese landen een feit.

    Dus geen internationale doorbraak volgens jullie? ik denk het niet…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>