Nieuwe video: Maroon 5 – Give A Little More


Het begint als een normaal feestje, maar de vrouwen in het publiek worden zo opgewonden van Adam Levine’s zwoele stem dat Give A Little More eindigt als een orgie. Overigens wel een brave orgie, want Maroon 5 blijft een band voor de hele familie. Aan regisseur Paul Hunter dan ook de onmogelijke taak om een clip te maken die zowel ondeugend als familievriendelijk moest zijn.

Het resultaat is, hoe kan het ook anders, niet echt spannend. Een degelijke performance video in een kleine hotelkamer met een overwegend vrouwelijk publiek. Tegen het einde trekken de dames wat kledingstukken uit, maar echt opwindend wil het niet worden. Om er toch iets feestelijks van te maken zet Paul Hunter dan maar ballonnen en zeepbubbels in, maar ook dat zijn er te weinig om echt indruk te maken. Het blijft een tam optreden waarin weinig opmerkelijks gebeurt.

Oh, Give A Little More is heus wel een degelijke videoclip, maar toch denken wij weemoedig terug aan de splitscreen-taferelen in Goodnight Goodnight, de trailer voor een niet bestaande actiefilm in Wake Up Call en Adam’s sadistische vriendin in Misery. Adel verplicht en met zo’n rijk verleden van leuke/creatieve videoclips is ‘degelijk’ misschien niet meer genoeg.

En de muziek?

Prima nummer waarin de funk (die in Misery een beetje naar de achtergrond was verschoven) weer volop de ruimte krijgt. Luister maar naar dat Prince-achtige gitaartje of naar Adam’s enthousiaste gilletjes. Zo horen wij Maroon 5 toch het liefst. Deze band maakt al bijna acht jaar dezelfde muziek, maar op één of andere manier zijn we hen nog steeds niet zat.

Met dank aan Harrum voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Maroon 5 – Give A Little More

 1. Harrum

  Maroon 5 begon acht geleden met het schrijven van nummers, in een maand tijd hadden ze 100 nummers opgenomen. Toen kwamen ze met het idee om alle nummers op cd uit te brengen: ‘Laten we deze nummers over een tijdsbestek van 10 jaar uitbrengen!’, klonk het uitgelaten.

  En zo brengt Maroon 5 al acht jaar dezelfde pauperzooi uit.

  Het begon allemaal zo leuk, lekker en vernieuwend…..

    /   Reply  / 
 2. MASIS

  Lekker nummer dit zoals we gewend zijn van Maroon 5. Inderdaad die herkenbare stem & de heerlijke funk. De clip vind ik niet slecht maar ik had er veel meer van verwacht en zeker na de geweldige clip van Misery.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>