Nieuwe video: Jamiroquai – White Knuckle Ride


Meestal zijn videoclips vol sportwagens en helikopters peperduur, maar niet bij Jamiroquai. Zanger Jay Kay houdt van mooie dingen en kon al het speelgoed leveren vanuit zijn eigen garage, inclusief de twee helikopters. Twee ja: degene die je ziet in de video, en de helikopter die regisseur Howard Greenhalgh gebruikte om de achtervolging van bovenaf te filmen.

Wat één man in hemelsnaam moet met zo’n groot wagenpark en twee helikopters is ons ook niet helemaal duidelijk, maar ze komen wel goed van pas als je voor bijna geen geld een redelijk spectaculaire videoclip wilt opnemen. Omdat er geen verhaal wordt verteld (waarom is die Porsche op de vlucht?) ontbreekt de spanning een beetje, maar de hele video ziet er wel minstens even fraai uit als de gemiddelde achtervolgingsscene in een James Bond-film.

Het schijnt dat Jay Kay en Howard Greenhalgh drie dagen hebben doorgebracht in de Spaanse woestijn, waar ze twee videoclips tegelijk hebben opgenomen. Er volgt dus nog een tweede deel, waarin de spanning hopelijk iets verder wordt opgevoerd.

En de muziek?

Verrassen doet hij allang niet meer, maar Jamiroquai’s funky mix van jazz, soul en electronica klinkt na zeven studioalbums nog steeds behoorlijk lekker. Ook al is White Knuckle Ride niet zo’n instant-klassieker als Virtual Insanity of Seven Days In Sunny June, het nummer is goed genoeg om ons weer nieuwsgierig te maken naar Rock Dust Light Star (verwacht in november).

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Jamiroquai – White Knuckle Ride

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>