Nieuwe video: Midnight Juggernauts – Lara Vs The Savage Pack


De Midnight Juggernauts vastgelegd in een stop-motion animatievideo… die vervolgens frame voor frame werd uitgeprint om er met een schaar en een origami-handboek nóg meer animaties aan toe te voegen. Regisseurs Lucinda Schreiber en Beatrice Pegard leggen het proces maar even uit, zodat niemand per ongeluk denkt dat Lara Vs The Savage Pack een makkelijke video was om te maken.

Grote vraag bij de Midnight Juggernauts is altijd of de video net zo hypnotiserend is als de muziek. Juist op dat gebied is Lara Vs The Savage Pack gelukkig één van hun allerbesten. Een caleidoscopische trip vol eindeloze tunnels, draaiende figuurtjes en pulserende lijnen. Zet ‘m op fullscreen en laat jezelf vier minuten lang in een trance brengen.

Dat al die hallucinogene beelden niet zijn gemaakt met een computer (zoals meestal het geval is) maar met ouderwets handwerk is natuurlijk de kers op de taart. Die trillerige kwaliteit en alle kleine imperfecties geven Lara Vs The Savage Pack een warmte waar veel andere video’s alleen maar van kunnen dromen. Met andere woorden: waarschijnlijk de meest ultieme Midnight Juggernauts-video tot nu toe.

En de muziek?

Op 23 oktober (a.k.a. volgende week zaterdag) spelen de Midnight Juggernauts in de Melkweg te Amsterdam. Eigenlijk zou je daar gewoon bij moeten zijn. Zo’n albumversie van Lara Vs The Savage Pack is natuurlijk ook leuk, maar die vier minuten gaan veel te snel voorbij. Idealiter zou je willen dat de band het nummer eindeloos uitrekt – zoals tijdens concerten soms schijnt te gebeuren – om je langzaam in een trance te brengen. Maar toch, wat is dit weer een fantastische single! Het hele nummer klinkt goed, maar vooral die instrumentale tweede helft is absoluut onmisbaar. Meer van dit!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Midnight Juggernauts – Lara Vs The Savage Pack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>