Nieuwe video: Hurts – All I Want For Christmas Is New Year’s Day


Je kent Hurts als die eigthies synthesizer-band die zichzelf heel erg serieus neemt. Een videoclip op een begrafenis past op het eerste gezicht perfect bij dat imago, maar niet alles is wat het lijkt in deze vrolijke (!) kerstvideo. De begrafenis is niet echt een begrafenis en zanger Theo Hutchcraft blijkt toch niet zo’n hekel aan kerstmis te hebben als de songtekst suggereert.

Een grappig detail voor de fans en oplettende kijkers:alle figuranten in deze clip zijn personages uit Hurts’ vorige drie video’s. Zo wordt All I Want For Christmas Is New Year’s Day uiteindelijk een soort afscheidsfeestje voor 2010, een jaar dat de bandleden van Hurts zich ongetwijfeld nog lang zullen herinneren.

En de muziek?

Kijk aan, All I Want For Christmas Is New Year’s Day blijkt zowaar een echt kerstliedje met echte klokken en belletjes. Hoe kitscherig! Je hoort Hurts bijna hopen dat dit net zo’n klassieker wordt als Last Christmas of Do They Know It’s Christmas? Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Wij vonden het liedje niet onaardig, maar wel een beetje klef en minstens anderhalve minuut te lang. Lang niet zo goed als Hurts’ reguliere singles. Een bescheiden hitje in 2010 moet lukken, maar het zou ons verbazen als All I Want For Christmas Is New Year’s Day volgend jaar nog steeds gedraaid wordt.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Hurts – All I Want For Christmas Is New Year’s Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>