Nieuwe video: OK Go – Last Leaf


Laten we met z’n allen net doen alsof we nog nooit van OK Go hebben gehoord. In dat geval is Last Leaf een geweldige videoclip. We zien een stop-motion animatiefilmpje op geroosterd brood. Met een speciale laser zijn de tekeningen letterlijk in het brood gebrand. Bomen waaien omver, een zwerm vogels vliegt de zon tegemoet en een kat duwt een kinderwagen. Op een geroosterde boterham. Zoiets heb je nog nooit gezien.

Het probleem is dat de meeste lezers van deze site natuurlijk wel bekend zijn met OK Go. En na het zien van overweldigende video’s als This Too Shall Pass, End Love en White Knuckles komt zelfs een clip met geanimeerde boterhammen een beetje gewoontjes over. Volkomen onterecht, maar getuige de 427.921 views op YouTube (ter vergelijking: This Too Shall Pass heeft er 19.659.109) zijn wij niet de enigen die er zo over denken. Last Leaf is een briljante video voor iedere andere band, maar net niet goed genoeg voor OK Go.

En de muziek?

Aan de andere kant is Last Leaf ook geen typisch OK Go-liedje. De band werd beroemd om hun vrolijke upbeat popliedjes en komt nu ineens met een ingetogen akoestische ballad. Dat is even wennen, maar na een paar luisterbeurten raakten we er toch steeds meer aan gehecht. Last Leaf is een mooi liedje dat – eerlijk is eerlijk – perfect past bij de videoclip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: OK Go – Last Leaf

  1. Koeno

    Fijn om wat te horen Erik :) ,

    Mooie clip! En eigenlijk een van de eerste Ok Go liedjes die ik wel kan waarderen. Nog een kijkbeurt waard dan maar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>