Nieuwe video: Radiohead – Lotus Flower


Een dansende Thom Yorke is wel het laatste dat de fans van Radiohead hadden verwacht. Toch is dat precies wat ze kregen in deze video van regisseur Garth Jennings. Zanger Thom Yorke met een bolhoed die in een verlaten loods een paar wonderlijke danspasjes improviseert. Natuurlijk is hij geen professional maar het is mooi om te zien hoe hij opgaat in de muziek. Helemaal niet onaardig dus. Of je het nu briljant of lachwekkend vindt, vervelen doet Thom’s performance in ieder geval niet.


Kijken op YouTube

Als je van plan bent om Lotus Flower ooit nog serieus te nemen, doe jezelf dan een plezier en bekijk hierboven eerst de officiële clip voordat je verder leest. Er gebeurde namelijk iets geks in de afgelopen 48 uur. Nadat Radiohead dit clipje vrijdag op YouTube zette maakten tientallen mensen hun eigen versie waarin Thom danst op liedjes die mijlenver bij Radiohead vandaan liggen. De website Dancing Thom verzamelde er al vijftig en het einde lijkt nog niet in zicht. Zijn vreemde mimiek en spastische danspasjes maakten blijkbaar bij veel mensen iets los en de resulterende filmpjes zijn vaak hilarisch. Een nieuwe internetmeme lijkt geboren.

Thom Yorke doet vol overgave Beyonce na in haar Single Ladies-clip

Kijken op YouTube

Dancing Thom gaat los op Lady Gaga’s nieuwste hit Born This Way

Kijken op YouTube

Dancing Thom doet mee in Los del Rio’s beroemde Macarena-clip

Kijken op YouTube

Ook voor ballet draait Dancing Thom zijn hand niet om. Hier voert hij Tsjaikovski’s beroemde Zwanenmeer op.

Dancing Thom schudt zijn booty op het ritme van KC & The Sunshine Band

Kijken op YouTube

Dancing Thom whips his hair back and forth

Kijken op YouTube

Deze mag ook niet ontbreken: Thom Yorke doet auditie voor So You Think You Can Dance. Spoiler: de jury is erg enthousiast.

Kijken op YouTube

En de muziek?

Wat we van Radiohead’s nieuwe album moeten vinden weten we nog niet precies, maar deze single (veruit het toegankelijkste liedje op The King Of Limbs) is in ieder geval prachtig. Een ratelende electronische beat die twee keer wordt onderbroken voor een breekbaar maar wonderschoon refrein. De eerste keer waren we tot tranen toe geroerd. Thom Yorke zingt onverstaanbaarder dan ooit, maar weet ons toch weer moeiteloos om zijn vinger te vinden. Hopelijk kunnen we dat over een paar weken ook zeggen over de andere zeven liedjes.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Radiohead – Lotus Flower

 1. Kars

  hmm ik heb net het hele album op youtube beluisterd, en ik weet ook niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Sommige nummers kabbelen maar wat door totdat ze zijn afgelopen, terwijl ik juist dat climaxmoment dat Radiohead normaliter in hun nummers verwerkt zo ontzettend sterk en ontroerend vind. Maargoed, ik heb In Rainbows ook een keer of 20 moeten luisteren voordat ik het écht mooi vond, dus misschien is dat nu weer het geval.

    /   Reply  / 
 2. Joren

  Ja, ik merkte ook dat het album de tweede keer luisteren al een stuk beter was dan de eerste keer.
  Verder denk ik dat dit geen hit kan worden, waar Radiohead in de beginjaren nog weleens een hit had is dit te ontoegankelijk. Maar je weet natuurlijk maar nooit! (Zie Elbow).

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>