Nieuwe video: Taylor Swift – Mean


Alles gaat zoals je het verwacht in de wereld van Taylor Swift. Jongens die op school worden gepest om hun homoseksualiteit eindigen als beroemde modeontwerpers. Meisjes die worden uitgelachen tijdens hun suffe baantje als wandelende reclamebord gaan later studeren en worden directrices van hun eigen bedrijf. En onbekende zangeressen in stoffige Amerikaanse dorpjes die dromen van een carrière als professionele zangeres? Die worden later Taylor Swift.

Mean is kortom een beetje braaf en een beetje heel erg voorspelbaar. Aan de andere kant: het werkt wel. Nee echt! Wij zouden ook denken dat iedereen Taylor’s boodschap inmiddels kan dromen, maar toch stromen de reactievelden op Vimeo alweer vol met Taylor Swift-fans die vertellen hoeveel dit liedje hen hielp toen ze zelf werden gepest. Als ene Samantha Gray schrijft: “This song helped me a lot when I was bullied in school,” wie zijn wij dan om te zeuren over een voorspelbare clip? Sommige boodschappen kunnen blijkbaar niet vaak genoeg herhaald worden.

Om Taylor’s hart onder de riem van gepeste kinderen nog iets sympathieker te maken is de hele video ook nog vormgegeven als een toneelstuk. Inclusief geschilderde decors, mechanische geiten, treinen die nooit dichterbij komen en tijdens het refrein steevast een spotlight op de gepeste kinderen. Om zo’n sympahtieke en oprechte clip een onvoldoende te geven zou wel heel erg Mean van ons zijn.

En de muziek?

Best een grappig liedje. Muzikaal een luchtig tussendoortje, maar met haar banjo klinkt Taylor Swift net iets minder braaf en gepolijst dan op al haar andere singles. En ook al is country & western is niet echt ons ding, dat simpele refreintje blijft wél hangen. Hé Taylor, in de toekomst graag meer van dit!

Met dank aan Thys voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Taylor Swift – Mean

  1. schuhe mbt

    Missie geslaagd dus; Lady Gaga heeft een paar Christelijke fans weggejaagd maar is wel weer volop in het nieuws. De onruststoker speelt zelf de rol van bikerchick Maria Magdalena die heen en weer wordt geslingerd tussen haar liefde voor de brave zachtaardige Jezus en stoere machoman Judas. Dat moet haast wel verkeerd aflopen.

      /   Reply  / 
  2. bukiety ślubne

    Ik wist niet dat de banjo kan spelen rock, felicitaties aan het idee:)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>