Nieuwe video: Nelly Furtado – Spirit Indestructible

Nelly Furtado klinkt nasaler dan ooit op haar nieuwste Spirit Indestructible. Daarmee neemt ze een risico, want een hoop mensen zullen niet gecharmeerd zijn van deze klank. Maar, zoals de titel al doet vermoeden, wil ze een positief signaal afgeven met deze single. Met een onverwoestbare instelling kun je jezelf leiden tot grote prestaties. Zou het toeval zijn dat Nelly hem precies nú uitbrengt, met de Olympische Spelen voor de deur?

Voor de video maakt Nelly het zichzelf verdomd lastig. Namelijk door eerst een lyric video uit te brengen die de spijker al op z’n kop slaat. Hoe kun je daar dan nog overheen? De officiële video is dan ook stukken minder interessant. Er zijn wat fraaie shots van Nelly op besneeuwde bergen en rondom een kampvuur, maar die spirit indestructible komt nergens tot uiting. Toch wat bonuspunten omdat Nelly op z’n minst de moeite neemt voor haar videoclips. De vorige keer bracht ze er namelijk ook al twee uit.

De muziek
Met Big Hoops nam Nelly een risico door een industriëler geluid te laten horen. Hoewel videoclips.blog dat wel kon waarderen, is het nummer eigenlijk overal geflopt. En ik vrees dat Spirit indestructible hetzelfde lot beschoren is. Niet omdat het een slecht nummer is, integendeel zelfs, maar vooral door de klank van Nelly’s stem. Die klinkt hier namelijk wel héél dun en schel. Aan de andere kant heeft het nummer heerlijk kille beats en een groots refrein. We zullen zien hoe ver Nelly zich in de hitparades weet te nestelen.

Hierbij ook de lyric video, die meer indruk wist te maken:

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe video: Nelly Furtado – Spirit Indestructible

  1. Pingback: Preview: Nelly Furtado – Parking Lot | Videoclips

  2. Pingback: Nieuwe video: Nelly Furtado - Bucket List | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>