Nieuwe video: EliZe – Pass The Dutchie

Ken je EliZe nog? (Ja met hoofdletter Z is de juiste spelling). Dat meisje van het tietenlied bij Kinderen voor Kinderen, welke later nog een paar bescheiden hitjes scoorde met In control en Automatic. Nou, ze is terug hoor. Met Pass The Dutchie laat ze letterlijk geen Hollands cliché achterwege. En dus zit haar clip vol met molens, klompen, fietsen en koeien.

EliZe als boerin heeft natuurlijk wel een dikke laag make-up op, want het moet natuurlijk ook weer niet té boers worden. Hollandse glorie 2.0, zeg maar. Jammer dat die toon niet echt goed is uitgevoerd (en vooral niet consequent). Attributen als de jaren70-radio zijn geestig, maar het strandfeestje lijkt dan weer uit een heel andere videoclip te komen. Het is duidelijk dat het allemaal bedoeld is met een knipoog, maar daarvoor staat EliZe toch net iets te serieus met haar heupjes te wiegen.

De muziek
Ja, waarom he? EliZe’s stijl bestond uit gangbare en zoete dansmuziek. Misschien wat dunnetjes, maar heel wat authentieker dan ze hier probeert. Pass the Dutchie is een cover van het reggaenummer Pass The Kouchie (beluister hier). En als je het origineel van The Mighty Diamonds luistert, vraag je je af wat EliZe met haar versie wil bereiken. Ze mist simpelweg de stem en de creativiteit om er iets leuks van te maken. Een draak van een nummer!

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: EliZe – Pass The Dutchie

 1. Jasper

  Ik vind het een leuke video hoor !! Iig sexy , mis alleen de jointjes

  - daar is pass that dutch toch van ?!

    /   Reply  / 
 2. vinn

  Dit nummer heeft een remix nodig! Dan zou het zomaar een hit kunnen worden

    /   Reply  / 
 3. SHIZZLE

  Vind het wel leuk!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>