Nieuwe video: Pink – Try

Een dansvideo en Pink (of P!nk, op de officiële manier) gaan niet samen. Dat is wat ik altijd heb gedacht. Misschien omdat ik dacht dat Pink een tikkeltje te stoer was voor een dergelijke clip. Of omdat ik dacht dat Pink gewoon niet zo goed kan dansen. Maar al mijn vooroordelen worden weggepoetst met Try, waarin Pink een overtuigende choreografie neerzet.

Het is natuurlijk niet zómaar een dansvideo, à la Britney Spears of Madonna. Want dat zou dan wel weer een beetje raar zijn in combinatie met Pink. Nee, het is een ijzersterke choreografie samen met een man, met een duidelijk verhaal. Ze trekken elkaar aan en stoten elkaar af. Rijden elkaar tegen de muur omhoog, en werpen elkaar ruw op de grond. Ondertussen raken ze steeds verder besmeurd met knallende verf, die staat voor hun verschillende emoties. Ten eerste, Pink blijkt een uitstekende danseres. En ten tweede, wat een verrassende en sterke video!

De muziek
En ook de muziek is al zo mooi. Pink op haar best kun je toch wel stellen, in een wat kalmer melancholisch nummer (zoals bijvoorbeeld ook Sober was). Het refrein is zo overdonderend dat je al snel te neiging hebt om mee te zingen/schreeuwen. En dat randje op Pink haar stem komt hierin weer eens prachtig tot uiting. Al heel lang een gevestigde artiest zijn en telkens dat hoge niveau behouden, er zijn er maar weinig die dat kunnen.

Met dank aan Madiek voor de tip!

 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Pink – Try

 1. mercadeo en linea

  Bellen, leuk! Met mensen die ik echt goed ken. Over zaken die er niet toe doen, want als het er wel toe doet dan is het een zeer stilzwijgend telefoongesprek. Dat zou dan weer in persoon moeten, maar dan zit je elkaar maar weer zo aan te staren. Nee, dan mailen.

    /   Reply  / 
 2. Arjen

  super wat een clip zeg een van de bets nummers van pink ooit

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Pink verbluft met live-performance videoclip | Videoclips

 4. Pingback: Nieuwe video: Pink / Nate Ruess – Just Give Me A Reason | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>