Nieuwe video: Coldplay – Hurts Like Heaven

Mark Osborne werd door de heren van Coldplay gevraagd de videoclip voor Hurts like heaven te regisseren. Een aparte keuze, aangezien deze man vooral bekend staat om zijn animatiefilms, zoals Kung Fu Panda. Maar laat dat nou precies de reden zijn dat hij is uitgekozen. Hurts like heaven is namelijk een stripachtige animatieclip. Deze keer alleen niet met een schattige panda in de hoofdrol, maar met een stel vrijheidsstrijders.

De animatie gaat over een graffitibende, die in opstand komt tegen het regime van Major Minus. Dat klinkt wel een stukje zwaarder dan Bambi of Aladdin hè? Het geheel is dan ook vrij duister. De jongeren geven door middel van sparks (zo worden hun slierten graffiti genoemd) de wereld weer wat kleur. Mensen raken er ontroerd door. Er gloort weer hoop in de grijze en grauwe straten. Hoop op een betere toekomst. Maar als Major Minus de bende op brute wijze op laat pakken, lijkt al deze hoop weer vervlogen….

Of komt het toch nog goed?

De muziek
Diehard Coldplay-fans vinden de band al lang véél te commercieel geworden. Dat is het gevaar van aanstekelijke platen maken: bekendheid maakt je commerciëler en minder aantrekkelijk voor alternatievelingen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zo goed begrijp waarom Coldplay onder ‘rock’ valt, want hun laatste platen zijn allemaal popmuziek. Zo ook Hurts like heaven, daar zit geen enkel scherp randje aan. Helemaal niks mis mee, maar dat ondergrondse is er al heel lang af.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Coldplay – Hurts Like Heaven

  1. Alexander

    Wat ben ik ontzettend blij dat iedere plaat van Coldplay zo’n eigen karakter heeft en dat ze niet steeds ‘hetzelfde’ proberen te doen. Andere bands zouden keer op keer proberen ‘A Rush Of Blood To The Head’ na te maken. Doordat albums als Viva La Vida en Mylo Xyloto juist een band laten horen die in ontwikkeling is, blijft Coldplay boeien en succesvol. Ik hoor in nummers als ‘Don’t Let It Break Your Heart’ of ‘Violet Hill’ overigens nog genoeg ‘rock’, dus ik snap die wat eenzijdige kritiek niet zo dat Coldplay nu ineens ‘pop’ zou maken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>