Nieuwe video: David Bowie – Where Are We Now

Na tien jaar radiostilte is David Bowie terug met een nieuw nummer en een nieuwe clip. En dat is niet onopgemerkt gebleven, want Where are we now schiet sinds enkele dagen naar de top in de download-charts. Bijbehorende video speelt zich af in Berlijn en is al net zo melancholisch als de plaat zelf. Op het depressieve af zelfs, haast alsof David stervende is en dat zelf weet.

Het gezicht van de zanger wordt afgebeeld op een klein knuffelbeestje, dat op een rommelig bureau vol kunstwerken zit. Achter hem verschijnen verschillende plekken in Berlijn, zoals ze ook voorbij komen in de songtekst. Van Potzdamer Platz tot nurnberger strasse en het Kaufhaus des Westens. Plaatsen waardoor je plots een brok in je keel krijgt, niet eens wetende waarom. Het is dat hartverscheurende Where are we now | the moment you know, waarmee David Bowie tot op het bot ontroert. Hij kan het nog steeds, na al die tijd.

Videoclips.blog-oordeel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe video: David Bowie – Where Are We Now

  1. Pingback: Nieuwe video: David Bowie - The Stars (Are Out Tonight) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>